Soneria inteligentă: îţi permite să răspunzi la uşă şi dacă nu eşti acasă

0

Aştepţi livrarea unui pachet, dar nu eşti acasă; nu ai vrea să îi poţi spune curierului să îl lase în faţa uşii ori la vecini? Pentru că este posibil: cu ajutorul tehnologiei Wi-Fi încorporate în sonerii inteligente, care îţi transmit, cu imagini, cine sună la uşa ta şi îţi permit să discuţi cu persoana care sună la uşă, în timp real, prin intermediul unei aplicaţii, chiar dacă nu eşti acasă.

 

 

Cea mai nouă versiune a unei astfel de sonerii inteligente a fost lansată ieri, se numeşte DoorBot, costă aproape 200 de dolari şi este cea mai deşteaptă sonerie din câte există în prezent pe piaţă. Se montează pe uşa de la intrare şi are o cameră video încorporată. Când cineva sună la uşă, DoorBot te sună pe telefonul mobil şi transmite live imaginile suprinse – adică, mai concret, cine te caută. Aplicaţia prin intermediul căreia se realizează acest lucru este gratuită.

Soneria nu are dimensiuni mari şi are o baterie reîncărcabilă pe bază de polimer de litiu, cu o durată de viaţă de aproximativ un an. Designul ei o face rezistentă, în aşa fel încât să nu poată fi furată tocmai uşor de pe uşa pe care este montată. Există posibilitatea completării aplicaţiei cu un serviciu numit Lockitron, care încuie şi descuie uşa de la intrare automat, tot direct de pe un smartphone, dar acest serviciu suplimentar ridică costul soneriei la aproape 350 de dolari.

 

Sursa şi foto: Mashable


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger