Somnul de frumuseţe este dovedit ştiinţific

0

“Somnul de frumuseţe” nu este doar un mit, cercetătorii suedezi demonstrând că oamenii care nu dorm o perioadă lungă de timp sunt mai puţin atrăgători şi par mai bolnavi faţă de cei care sunt odihniţi, informează BBC.

Voluntarii care au participat la experiment au fost fotografiaţi după opt ore de somn şi, din nou, după 31 de ore în care au stat treji. Observatorii i-au catalogat pe cei care nu au dormit ca fiind mai puţin sănătoşi şi mai puţin atrăgători.

Conceptul de “somn de frumuseţe” este deja cunoscut, dar cercetătorii de la Institutul Karolinska din Stockholm i-au conferit, prin acest studiu, sprijin ştiinţific.

Cercetătorii suedezi au rugat observatorii să catalogheze feţele a 23 de femei şi bărbaţi tineri care au fost fotografiaţi după o noapte obişnuită de somn şi după o noapte albă. Fotografiile au fost standardizate pentru ca voluntarii să fie la aceeaşi distanţă de cameră, sa aiba aceeşi expresie şi să nu fie machiaţi.

“Persoanele care nu dorm sunt percepute ca fiind mai puţin atrăgătoare, mai puţin sănătoase şi mai obosite comparativ cu persoanele odihnite”, notează cercetătorii în studiul publicat în British Medical Journal.

Foto: Flickr / Mini D

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger