Somnul de după sex poate fi semn de dragoste

0

Un grup de cercetători, desigur, a observat că adormitul alături de partenerul cu care tocmai am consumat o partidă de sex este un important indicator al intimității. Cu cât partenerul adoarme mai repede și mai ușor, după o noapte furtunoasă, cu atât s-ar părea că este mai puternică dorința de atașare. Credem că din calcule au fost excluși cei care adorm subit în urma unei beții în egală măsură excitante și epuizante.

Cei de la Universitatea din Michigan și de la Albright College din Pennsylvania au constatat că intervalul în care o persoană adoarme după ce tocmai a făcut sex contează în estimarea disponibilității celor doi de a-și aprofunda relația. Studiul, publicat Journal of Social, Evolutionary, and Cultural Psychology, a fost realizat în urma chestionării a 450 de subiecți, care au fost rugați să răspundă unui chestionar complex despre dragoste, relații, afecțiune, comunicare și, nu în ultimul rând, somn.

Una dintre concluzii arată că, pentru femei, somnul alături de partener este mai important decât pentru bărbați: ”Somnul alături de partener ar putea fi o strategie folosită pentru a reduce posibilitatea abandonului,” arată autorii cercetării. De asemenea, împărțirea unui pui de somn postcoital ar putea fi, potrivit aceluiași raport, ”un mecanism inconștient” de apărare împotriva discuțiilor teoretice despre siguranță, loialitate, dăruire, ce pot surveni imediat după o partidă amoroasă. ”Dacă bărbații evită în mod activ promisiunile de loialitate în conversațiile postcoitale, acest lucru ar putea crește probabilitatea ca femeile să pună capăt relației din cauza percepțiilor negative despre caracterul partenerului și / sau nesiguranței care planează asupra viitorului relației,” arată autorii.

 

Sursa: Globe and Mail

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger