Somn 2.0: Aplicația care-ți permite să-ți controlezi visele

3

Mai avem mult până când să ne downloadăm visele dimineața, însă deja companiile încep să testeze, primitive, terenul pentru astfel de tehnologii. Compania japoneză Yumemiru a creat o aplicație de iPhone care detectează când intri în starea de vis și care pornește un soundtrack gândit să-ți influențeze acțiunea din vis. O jucărie, deocamdată, dar merită încercată.

 

 

Aplicația folosește un cronometru și microfonul iPhone-ului, pentru a detecta când intră utilizatorul în faza de REM, specifică visului. Odată trecut acest prag, pornește o coloană sonoră, asociată în meniu unui anumit tip de vis, selectat în prealabil. Aceste piese pot conține efecte sonore sau voci, menite să direcționeze visătorul pe parcursul experienței. Deocamdată, meniul prestabilit de vise e destul de banal, printer opțiuni numărându-se plimbarea prin pădure sau pe o plajă, zborul, îmbogățirea și, desigur, povești amoroase adaptate pentru feminin-masculin.

Nu putea să lipsească funcția socială, astfel încât utilizatorul își poate documenta și împătăși visele cu cei care folosesc această aplicație. Există și un ceas deșteptător integrat, pentru orice eventualitate. Deși deocamdată e doar în limba japoneză, urmează cât de curând varianta engleză.

 

Sursa: Gizmag

 


3 comentarii

  1. Pingback: Cine a furat somnul? Cum ne odihnim în orașul care nu doarme niciodată | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger