Şomerii simt mai intens durerea fizică

1

Expresiile “la omul sărac, nici boii nu trag”, “celui care n-are i se va mai lua” şi “o nenorocire nu vine niciodată singură” au fost verificate recent de psihologi. Un studiu publicat în Health Psychology a investigat legătura dintre problemele şi grijile financiare şi nivelul de durere fizică în cazul celor care suferă de o boală cronică.

Studiul s-a făcut pe 250 de femei cu osteoartrită. Timp de 30 de zile, au fost analizate grijile băneşti cotidiene şi severitatea durerilor fizice. Statisticile au arătat în final că participanţii cu probleme financiare mai serioase aveau şi dureri fizice mai serioase. Subiecţii şomeri au indicat cel mai mare nivel de severitate a durerii.

În zilele în care grijile financiare îşi găseau rezolvări, femeile suportau mai uşor şi durerile fizice, iar cele cu o situaţie economică fericită erau mai puţin chinuite de boală.

FOTO:REUTERS

Tags:Un comentariu

  1. da e foarte adevarat pot spune din experienta proprie.in momentul in care am ramas fara servici in urma disponibilizarilor colective am resimtit boala mult mai tare. faptul ca lucram si eram intr-un colectiv ce ma ajuta sa trec mai usor peste suferintele bolii. in momentul acela am avut impresia ca nu mai sint folositor si ca nu am nici un rost pe lume.asta creaza o stare de spirit nociva ce agraveaza boala

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger