Soluţii urbane: cel mai simpatic scuter inventat până acum

0

Când faci naveta sau ai de parcurs rapid o distanţă mai mare, bicicleta sau bicicleta electrică sunt opţiuni foarte bune – vorbim de oraşele mari, în care există şi piste pentru acest gen de transport. Scuterul este şi el o alternativă, doar că scuterele clasice nu prea încap în portbagajul maşinii, metrou sau autobuz. Cel prezentat mai jos, însă, este o soluţie urbană ideală, consideră TreeHugger.

 

 

De fapt, acest mini-scuter este răspunsul pentru „ultimul kilometru” al navetei, de la parcarea unde laşi maşina la birou, răspunsul pentru deplasarea rapidă şi eficientă pe trotuar (dar nu numai) sau pentru acei kilometri care mai trebuie parcurşi de la staţia de metrou unde cobori până acasă. Scuterul a fost botezat URB-E (pentru că este electric) şi are o trăsătură esenţială: poate fi „împachetat”. Este foarte uşor (în jur de 13 kilograme) şi, când se împachetează, pare a fi o mică valiză pe roţi. Poate parcurge aproape 50 de kilometri până să aibă nevoie de reîncărcare şi atinge o viteză de până la 30 de kilometri pe oră.

Există două modele ale acestui scuter – cu două roţi şi cu trei roţi. Modelul cu trei roţi conferă mai multă stabilitate şi este perfect pentru mersul pe trotuar, printre pietoni, pentru că poate fi manevrat uşor şi la viteză foarte redusă. Pentru funcţionare, acest mic vehicul foloseşte o baterie de 36 de volţi litiu – ion, care susţine 5.000 de cicluri de încărcare, iar timpul de reîncărcare este de aproximativ 3 ore. Motorul de 250W este cel care îl pune în mişcare, apoi. Prototipul acestui scuter a fost întâmpinat cu mare entuziasm la CES 2014, la începutul acestui an, iar în prezent face obiectul unei campanii de crowdfunding pe platforma Indiegogo. Mai multe detalii, în filmul de mai jos:

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger, URB-E

 

Puteţi citi şi:

Poliţia din Roma se foloseşte de Twitter pentru a depista parcările ilegale

Staţie de alimentare solară pentru vehicule electrice, realizată din lemn

Dicţionarul Oxford a modificat definiţia „biker”-ului

Bicicleta. Lungul drum spre recunoaştere


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger