Solutie pentru criza energetica: O statie de energie solara pe Luna

1

Problemele mari necesita solutii de aceleasi proportii, scrie Tree Hugger, iar corporatia nipona Shimizu s-a gandit la una pentru rezolvarea crizei energetice:  inaltarea unei uriase statii de energie solara pe Luna, proiect ce ar putea fi fezabil in urmatorii 100 de ani.

Cercetatorii japonezi s-au gandit la o centura de celule solare pe care sa o treaca peste ecuatorul astrului noptii, care masoara 11.000 de kilometri. Electricitatea produsa ar urma sa fie transformata in microunde sau raze laser, trimise apoi spre Pamant din partea Lunii cea mai apropiata de Terra cu ajutorul unei antene cu diametrul de 20 de kilometri. O data ajunse pe Pamant, undele si razele ar urma sa fie transformate inapoi in electricitate in cadrul centralelor electrice.

La inceput, centura de celule solare ar urma sa aiba dimensiuni mici, insa ar putea ajunge la 400 de kilometri de-a lungul vremii si ar putea asigura energie curata cat pentru toata omenirea si putin peste. Pentru inaltarea statiei, proiectul nipon prevede folosirea unor roboti asamblati in spatiu si propulsati pe Luna, folosirea a cat mai multe materiale culese direct de pe suprafata astrului noptii si o echipa de astronauti care sa ii asiste pe roboti pe taramul lunar.

Foto: Shimizu

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger