Soluţia pentru a lucra afară: banca solară

0

O combinaţie de tehnologie solară şi design inspirat propune celor care şi-ar dori să lucreze cât mai mult afară, nu în spaţiul camerei sau al biroului, o bancă cu dublă utilitate: loc de şezut la umbră şi sursă de energie pentru laptop, telefon sau alte gadget-uri.

 

 

Banca solară este invenţia celor de la Green Sun Rising şi reprezintă visul multor angajaţi obligaţi să stea în birouri cât e ziua de lungă, deşi tot ce fac este să lucreze pe laptop şi să dea telefoane. Acum, graţie acestei bănci (şi cu aprobarea şefilor, desigur), ei vor putea face aceleaşi lucruri şi stând afară, la umbră, dar în aer liber, cu soare şi verdeaţă în preajmă. Banca solară este, de fapt, o masă de picnic completată de panouri solare, care oferă atât umbra necesară unui activităţi coerente, cât şi energia (verde) pentru funcţionarea instrumentelor de lucru. Poate fi instalată în orice curte sau grădină, în orice spaţiu exterior, chiar şi pe terase aflate pe acoperişuri.

 

 

Masa de picnic şi băncile pentru şedere aferente sunt făcute din lemn de cedru, iar suportul care susţine panourile solare este din aluminiu uşor. În masă se află o baterie care stochează energia generată de panouri şi, astfel, şi dacă afară se înnorează, spre exemplu, ea poate susţine în continuare activitatea persoanei care lucrează acolo. Sistemul mai are şi două becuri de tip led, ca sursă de lumină pentru momentul înserării. Banca solară este, deocamdată, expusă la sediul companiei inventatoare, dar poate fi achiziţionată de oricine este interesat de aşa ceva; cretorii ei se aşteaptă ca diverse firme, care urmăresc îmbunătăţirea moralului angajaţilor lor pe timpul verii, să solicite producţia unor astfel de bănci, care se vor dovedi o investiţie excelentă, promit designerii.

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger