Soluţia germană pentru urinatul în public: vopseaua care aruncă urina înapoi

0

Ani la rând, locuitorii oraşului St. Pauli de lângă Hamburg, Germania, au tolerat faptul că petrecăreţii (mai ales cei în stare de ebrietate) urinau pe unde apucau, pe străzi, pe pereţii clădirilor, în spaţiul public. Dar acum au decis că este vremea răzbunării, scrie Oddity Central.

 

 

Pentru a combate fenomenul, localnicii au acoperit clădirile şi străzile cu o vopsea specială hidrofobă, care aruncă urina înapoi către cel care urinează. Ideea le-a venit unor localnici, după ce comunitatea a realizat că însemnele stradale de interzicere a urinatului erau inutile. “Interdicţia şi amenzile nu sperie pe nimeni. Am decis să rezolvăm problema în felul nostru. Acum, returnăm urina celor care o împrăştie pe străzile şi clădirile noastre”, au spus reprezentanţii grupului de iniţiativă.

“Transmitem, astfel, un mesaj celor care urinează: că gestul lor nu este acceptat pe pereţii noştri. Vopseaua protejează clădirile şi rezidenţii şi, totodată, dă de ştire că nu mai suntem dispuşi să tolerăm acest comportament”, a declarat Julia Staron, liderul grupului. Vopseaua se numeşe Ultra-Ever Dry şi este folosită, în general, în industria navală; proprietatea ei este că respinge orice lichid cu care vine în contact. Vopseaua se foloseşte de nanotehnologie pentru a proteja un obiect şi a crea o barieră de aer la suprafaţa lui. Astfel, dacă o persoană urinează pe suprafaţa cu pricina, urina este “aruncată” înapoi înspre ea.

 

 

Membrii grupului de iniţiativă au “pictat” ei înşişi zidurile clădirilor cu această vopsea (este vorba de părţile inferioare ale zidurilor) şi au pus, totodată, semne de avertizare în legătură cu sistemul anti-urinare adoptat. Dar, spun ei, nu toţi pereţii acoperiţi cu vopseaua specială au şi semne de avertizare pe ei, astfel că acele persoane care vor să urineze în spaţiul public s-ar putea trezi cu surpriza ca urina să ajungă pe papucii sau pantalonii lor. Un material video despre acest inedit mod de a lupta cu urinatul în public a devenit viral, adunând 200.000 de vizualizări în numai două zile – îl puteţi urmări mai jos:

 

 

Sursa şi foto: Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Autorităţile spun că o mare ameninţare pentru Everest e cantitatea mare de fecale umane

Bere obţinută din reciclarea apei menajere şi a urinei

NASA: Urina astronauţilor poate fi transformată în combustibil pentru navele spaţiale


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger