Solidaritate între animale: cum o broască a salvat un şobolan de la înec

2

Fotograful Azam Husain a surprins, în India, imagini extraordinare care arată solidaritatea între animale, chiar dacă nu aparţin aceleiaşi specii: un şobolan care era să se înece într-un iaz a fost salvat şi dus la mal de o broască, pe al cărei spate a reuşit să se urce şi să se ţină până la finalul cursei.

 

 

Şobolanul se agăţa de resturi care pluteau pe suprafaţa apei unui iaz din Lucknow (nordul Indiei), iar broasca s-a îndreptat spre el şi i-a „oferit ajutorul”. Fotograful care a surprins întreaga poveste se afla pe mal, îşi parcase scuterul lângă iaz şi a observat agitaţia de pe apă, realizând că era un şobolan care încerca să se menţină la suprafaţă, agăţându-se de resturi. „A fost ca şi când cele două animale comunicau într-un fel al lor, anume. De îndată ce broasca a ajuns lângă el, şobolanul a urcat pe spatele ei. Totul s-a întâmplat foarte repede, abia am reuşit să scot aparatul şi să fac fotografiile”, mărturiseşte fotograful.

 

stire 9 oct soarece 3

 

stire 9 oct soarece 1

 

stire 9 oct soarece 2

 

Broasca şi-a văzut de drum prin apă, cu şobolanul în spate, ducându-l direct către mal, unde l-a „debarcat”. „Am fost absolut fascinat de modul în care broasca înota şi şobolanul se ţinea strâns pe spatele ei. Era ca şi când ar fi fost prieteni. Din păcate, nu am reuşit să imortalizez şi clipa în care broasca a ajuns la mal şi şobolanul a sărit de pe spatele ei pe uscat, totul s-a petrecut foarte repede, practic, din acel moment, fiecare creatură s-a întors în lumea ei, dar pentru acel moment scurt cât a durat traversarea, au fost prieteni”, mai spune fotograful.

 

Sursa şi foto: Daily Mail

 


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger