Solidaritate cu protestatarii turci în fața Ambasadei Turciei la București

1

Joi, 6 iunie, de la ora 11:00, se va desfășura în fața Ambasadei Turciei un miting de solidaritate cu protestatarii din Turcia. De câteva zile, în Istanbul, Ankara, Izmir și alte orașe, forțele de poliție turce fac o demonstrație de forță împotriva cetățenilor care manifestează. 

Deși există dreptul legitim de a manifesta, deși totul a început cu un protest pasnic, conflictele din stradă au escaladat.

 

 

de Agenția de Monitorizare a Presei ActiveWatch

 

Guvernul, prin vocea vice-premierului Bulent Arinc, și-a prezentat scuze cu privire la violențele din stradă. Totuși, ulterior declarației, a continuat asaltul forțelor de poliție. Mai mult, în declarațiile primului-minstru, Recep Tayyip Erdogan, acesta a susținut că oamenii au fost manipulați, anulând în acest fel demersul protestatarilor.

De asemenea, agenția de știri Anatolia raportează arestarea a 25 de persoane în Izmir pentru trimiterea de “dezinformări” prin rețelele de socializare. Televiziunea NTV a recunoscut că nu a mediatizat protestele, după ce mai mulți jurnaliști și-au dat demisia, în semn de protest.

Mâine vom protesta în fața Ambasadei Turciei la București pentru a transmite reprezentanților Turciei în Romania mesajul nostru de solidaritate cu cetațenii turci care își exprimă nemulțumirile în stradă și mesajul de total dezacord cu abuzurile forțelor de ordine și cu cenzura care se instituie.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger