Soldaţilor germani le cresc sâni. De fapt, le creşte doar sânul stâng

0

Ca în orice armată, spiritul “macho” domină şi în rândurile soldaţilor germani şi este exprimat prin diverse ritualuri legate de zona superioară a corpului, mai exact de pieptul plin şi bărbătesc. Astfel de ritualuri presupun, de cele mai multe ori, lovirea pieptului cu arma sau cu pumnii. Un efect secundar al acestora, recent observat, este că soldaţilor au început să le crească sânii – mai exact, sânul din partea stângă.

 

 

Potrivit German Herald, unitatea militară Wachbataillon excelează la executarea unui ritual militar la ceremonii oficiale. În acest ritual, puştile lovesc de multe ori piepturile bărbaţilor, mai cu seamă partea stângă. De la atâtea lovituri pe o singură parte, într-un loc specific, se pare că a fost stimulată producţia de hormoni care impulsionează creşterea sânilor la bărbaţi. „Există o legătură concretă şi puternică între aceste activităţi şi dezvoltarea sânilor pe partea stângă. Soldaţii trebuie să îşi modifice rutina în astfel de ceremonii”, susţine Dr. Bjorn Krapohl, director al clinicii de chirurgie plastică din cadrul spitalului miliar din Berlin. Creşterea sânilor la bărbaţi nu este un fenomen neobişnuit din cale afară: se numeşte ginecomastie şi este cauzat de un dezechilibru hormonal (între nivelurile de testosteron şi estrogen). Au existat şi cazuri când anumite loviri sau răni au produs acest fenomen, deşi rare. Sunt cazuri când adolescenţii băieţi, speriaţi de creşterea sânilor, ajung la operaţie plastică pentru a scăpa de această problemă cu consecinţe psiho-sociale.

Deşi sunt convinşi de legătura dintre exerciţiile cu arma şi creşterea sânilor la soldaţi, cercetătorii nu prea ştiu exact motivaţia fenomenului. „Nu există studii experimentale care să fi identificat posibile mecanisme la nivel celular care să inducă mecanic ginecomastia”, scriu autorii studiului german. Dar poate că ar fi cazul să fie realizate astfel de studii, dacă tot a fost identificată problema. Cercetarea a fost publicată în revista GMS Interdisciplinary Plastic and Reconstructive. Ginecomastia poate fi simetrică (la ambii sâni) sau asimetrică, iar când este asimetrică, într-adevăr, arată alte studii, se manifestă mai degrabă în partea stângă a pieptului masculin. În batalionul investigat de studiu, peste 70% dintre soldaţi au fost diagnosticaţi cu ginecomastie semnificativă. Oficialii armatei au promis că vor ţine sub supraveghere „sânii bărbaţilor” soldaţi. Fiecare dintre cei diagnosticaţi primeşte tratament şi îngrijire medicală şi psihologică individuală, în prezent.

 

Sursa şi foto: Discovery


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger