Soldaţii din marina mexicană păzesc ouăle de ţestoase de braconieri

0

În Mexic, plajele unde ţestoasele (specie vulnerabilă) depun ouăle din care vor ieşi puii sunt patrulate intens de soldaţi înarmaţi, care protejează aceste ouă de braconieri. Guvernul mexican a alocat fonduri importante, precum şi un număr semnificativ de soldaţi antrenaţi din marina maxicană pentru siguranţa acestor ouă.

 

Deşi autorităţile mexicane nu au cea mai bună reputaţie când vine vorba de slujirea poporului – mai cu seamă poliţia, acuzată de nenumărate fapte de corupţie, soldaţii marinei mexicane sunt o excepţie: ei sunt dedicaţi comunităţii pe care o servesc şi au un simţ foarte ridicat al datoriei, indiferent de sarcina care le revine. Tocmai din aceste motive au fost aleşi să protejeze ouăle de ţestoase, în condiţiile în care, anual, deşi 10.000 de ţestoase depun ouă, numai 0,2% dintre acestea ajung să se dezvolte şi să atingă vârsta adultă.

Motivul din spatele acestui procent extrem de redus este faptul că, în America Centrală şi de Sud, ouăle de ţestoase sunt considerate o delicatesă. Legenda care stă la baza cererii spune că, dacă bei un ou de ţestoasă, vei fi extrem de potent în pat (în seara consumării oului). Şi mulţi oameni chiar cred acest lucru, astfel că există cerere pe piaţă, iar braconierii fură ouăle pentru a le vinde celor care speră să îşi îmbunătăţească viaţa sexuală în acest fel.

Însă ţestoasele sunt o specie ameninţată şi, drept urmare, protejată prin legi, inclusiv în Mexic, astfel că guvernul a fost nevoit să ia măsuri. A alocat patru milioane de dolari pentru a cumpăra drone care să patruleze, în continuu, plajele din Oaxaca. Ca paza să fie completă, au fost aduşi şi soldaţii din marina mexicană; prezenţa lor se pare că este necesară şi mai utilă decât a dronelor, deoarece, într-o noapte când soldaţii au fost chemaţi la o urgenţă în alte parte a ţării, aproape 80% dintre ouăle depuse în acel răstimp au fost furate de pe plajă. Pe lângă oameni, mai sunt şi alţi prădători dornici să se înfrupte cu aceste ouă – păsări, câini, crabi şi chiar rechini. Aşa că munca soldaţilor nu este deloc uşoară.

Mai multe detalii: LadBIBLE

 

Sursa şi foto: True Activist

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger