Solar Walk – trotuarul din panouri solare

0

Campusul Universităţii George Washington (mai exact, cel al Facultăţii de Ştiinţă şi Tehnologie) este căminul primului trotuar realizat din panouri solare, pe care se poate păşi fără nicio grijă. Trotuarul este parte a unui proiect realizat de studenţi.

 

 

Porţiunea de trotuar din panouri solare are aproape 10 metri pătraţi şi este compusă din 27 de panouri fotovoltaice pe care se poate călca. Trotuarul se află în zona publică a campusului, alături de un spalier solar, ambele parte dintr-un proiect al universităţii, numit „Solar Walk” şi realizat de studenţi. Panourile sunt semi-transparente şi au o capacitate maximă de 400 de waţi şi sunt concepute să alimenteze 450 de leduri menite să ilumineze bucata respectivă de trotuar după lăsarea întunericului.

 

 

Panourile solare au fost realizate de firma Onyx Solar, nu sunt alunecoase şi sunt capabile să susţină un trafic normal de pietoni. La capătul aleii solare este instalat un spalier solar, realizat de Studio39 Landscape Architecture, care alimentează cu energie o sală din campus, numită Innovation Hall (unde sunt expuse diverse invenţii).

 

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: TH, GWU


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger