Softul care transformă filmele în benzi desenate

0

O parte din benzile desenate de astăzi sunt lucrate de mână, în timp ce alţi caricaturişti folosesc o serie de instrumente digitale pentru a-şi realiza operele. Însă chiar şi cu ajutorul acestor unelte, scrie Physorg, benzile desenate consumă mult timp. Cercetătorii chinezi au proiectat însă un program care poate transforma automat secvenţe de film în benzi desenate fără a fi nevoie de intervenţia umană.

 

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Tehnologie Hefei din China, noul soft, care se numeşte “Movie2Comics”, este primul care asigură transformarea automată. Cercetătorii l-au folosit pentru a converti 15 secvenţe din trei filme – Titanic, Sherlock Holmes şi The Message -, cu durate care variază între 2 şi 7 minute. Deşi transformarea a funcţionat în mare parte, în unele cazuri, bulele cu replici au fost plasate în dreptul feţelor nepotrivite, iar algoritmul folosit pentru idenfiticarea personajului care vorbeşte a avut o precizie de 85%, pe care cercetătorii speră să o îmbunătăţească.

Oamenii de ştiinţă au evaluat apoi modul în care utilizatorii au înţeles şi cât de mult le-au plăcut benzile desenate. Au observat că aceştia înţeleg mai greu conţinutul benzilor desenate decât cel al secvenţelor de film. Cercetătorii s-au gândit că intervenţia umană ar putea duce totuşi la rezultate mai bune. În acest caz, softul ar oferi recomandări pentru fiecare pas al procesului de transformare, iar oamenii ar putea ajusta manual rezultatele mult mai rapid şi mai eficient decât în cazul metodelor pur manuale.

Mai multe detalii despre soft şi câteva imagini cu secvenţele transformate găsiţi pe Physorg.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger