Soarta tigrilor de Sumatra, amenințată din cauza hârtiei igienice

0

Habitatul tigrilor de Sumatra este pus în pericol de nimeni alta decât hârtia igienică. O investigație a World Wide Fund for Nature (WWF) Noua Zeelandă și Greenpeace scoate la iveală faptul că firma Cottonsoft din Auckland produce hârtie igienică din copaci tăiați din Indonezia.

După opt luni de investigații asupra originii hârtiei igienice vândute în Noua Zeelandă, ecologiștii au aflat datorită analizelor de laborator realizate în Statele Unite că mostrele de hârtie igienică conțineau urme de lemn provenit din pădurile tropicale.

Cottonsoft, care a refuzat să facă publică sursa hârtiei igienice, este o subsidiară a companiei Asia Pulp and Paper care a fost respinsă ca furnizor de companii precum Kraft, Nestle, Unilever, Tesco și Carrefour din cauza legăturii cu distrugerea pădurii tropicale pentru producerea de articole din hârtie.

Ecologiștii fac apel la companiile din toată lumea să oprească relațiile cu Cottonsoft și alte companii din cadrul APP până ce firma nu se va angaja să protejeze pădurea tropicală.

Indonezia este cel mai mare furnizor de hârtie igienică din Noua Zeelandă, asigurând una din patru role de hârtie igienică vândute în Noua Zeelandă.

Distrugerea pădurilor tropicale este principala amenințare la adresa tigrilor de Sumatra, dintre care au mai rămas 400 în sălbăticie.

Foto: Flickr / Mike_Lawrence


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger