Snoop Dogg transformă armele ilegale în brățări

0

Fostul Snoop Dogg, devenit Snoop Lion după un trip jamaican, susține o nouă și controversată linie de bijuterii confecționate din arme ilegale, într-un efort de a le îndepărta pe acestea din urmă de pe stradă, scrie Fastcoexist.com. După o carieră întreagă de gangsta rapping, Snoop a ales calea reggae-ului și, odată cu asta, pe cea a iubirii și a păcii dintre oameni, iar primul său single ca Snoop Lion se numește chiar “No Guns Allowed” (“Nu e voie cu arme”, în traducere liberă). Clipul care a însoțit piesa începe cu un discurs al președintelui Obama la priveghiul de după masacrul cu împușcături de la o școală din Newtown, Connecticut.

 

Captură video

 

Acum, starul hip-hop a devenit imaginea brățării MTV x Caliber, care este confecționată din arme ilegală topite, cumpărate de Departamentul de Poliție din Newark. La fiecare 40 de dolari cheltuiți pe o astfel de brățară, 8 dolari sunt folosiți pentru achiziționarea de arme ilegale de pe stradă. Linia de bijuterii susținută de Snoop a fost lanastă în cadrul MTV Movie Awards, unde artistul american a etalat prototipul brățării pe covorul roșu.

Acțiunea face parte dintr-un proiect inspirat de primarul din Newark, Cory Booker, și lansat toamna trecută de designerul de bijuterii Jessica Mindich. Proiectul a fost botezat Caliber Collection de către fiul ei de 12 ani. Mindich a fost dată în judecată de antreprenorul social Peter Thum, care susține că i-ar fi furat ideea – Thum confecționează ceasuri, coliere și butoni de 13.000 de dolari din AK-47-uri venite din Africa. Mai multe, pe Fastcoexist.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger