Smartphone-urile sunt folosite la doar 10% din capacitate

3

Posesorii de smartphone au la îndemână sute de mii de aplicaţii care le permit să-şi verifice contul bancar sau să-şi rezerve un bilet de avion. Cu toate acestea, 71% dintre ei îşi folosesc telefoanele doar că să sune, să scrie mesaje sau să verifice Facebook-ul, potrivit unui studiu citat de Daily Mail.

Cercetarea arată că o persoană obişnuită exploatează doar 10% din funcţiile telefonului. Totodată, dintre cei 2.000 de posesori de smartphone chestionaţi, aproximativ jumătate s-au simţit presaţi să-şi achiziţioneze cele mai recente sau mai populare versiuni.

Acestea, care se află în fruntea listei pentru cadourile de Sărbători, sunt, de fapt, computere de buzunar care au capacitatea de a downloada programe, de a accesa Internetul şi de a primi mail-uri.

Cercetarea realizată de compania de reciclare a telefoanelor mobile Envirofone arată că, în prezent, există 11 milioane de smartphone-uri în Marea Britanie. Dacă majoritatea aplicaţiilor pentru smartphone sunt utile, există şi multe aplicaţii ciudate, printre care una care oferă o imagine animată de folosit la concerte sau o aplicaţie ce conţine un sunet pe care doar adolescenţii ar putea să-l audă.

Citeşte şi:

Copiii prefabricați ai viitorului. Când science fiction-ul devine realitate

7 metode simple şi puţin ştiute pentru economisirea banilor la iluminatul casei

Interviu cu Dr. Michio Kaku, co-fondator al teoriei corzilor: Despre pelerina invizibilității, sabia Jedi, teleportare și colonizarea galaxiilor

Wikileaks a devenit substantiv comun

Foto: Flcikr / Deni Dervisevic

Tags:3 comentarii

  1. Daca eu am nevoie de e-mail, navigatie web, program de navigatie GPS, prognoza meteo, la ce bun sa ma instalez si altceva, doar asa sa ma simt cool?
    Mi-o mai trebui si altceva?
    Mai propuneti si voi…

  2. Pingback: Un bărbat este judecat pentru că a verificat mail-ul soţiei » Think Outside the Box

  3. Pingback: Deconectarea de telefon şi Facebook, asemănătoare cu renunţarea la fumat » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger