Smartphone-ul, cutie automată pentru biciclete

0

Compania britanică Cambridge Consultants Limited (CCL) a dezvoltat prima cutie automată wireless pentru biciclete, scrie Newscientist. Sistemul, anunțat joi, 8 noiembrie, se folosește de smartphone pentru a calcula treapta de viteză potrivită în funcție de ritmul pedalării, apoi o schimbă în sus sau în jos pe cale wireless.

 

 

El mai folosește și accelerometrul telefonului pentru a ști când să coboare viteza în cazul unei opriri de urgență și va putea folosi sistemul GPS al mobilului pentru a alege treapta potrivită pentru un plan înclinat ce se anunță în drumul biciclistului. Bicicleta wireless, dezvoltată de CCL, are la bază cutii de viteză electrice dezvoltate de compania niponă Shimano. În mod normal, acestea se conectează prin cablu la o baterie cu litiu-ion și la schimbătoare de viteză instalate pe coarne. Compania britanică a îndepărtat acum cablurile dintre cutie și schimbător și le-a înclocuit cu o tehnologie Bluetooth cu consum redus de energie, proiectată pentru o viață lungă a bateriei.

În modul manul, sistemul Bluetooth instalat pe schimbător comunică cu iPhone-ul din buzunarul ciclistului. Apoi, o aplicație de mobil transmite comenzile utilizatorului unui sistem electric de schimbare a vitezei produs de Shimano și modificat astfel încât să primească semnale Bluetooth. În modul automat, un senzor magnetic instalat pe foaia principală a bicicletei transmite aplicației viteza de pedalare, în timp ce un alt senzor de pe roată comunică viteza de drum. Apoi calculează treapta potrivită și transmite informația mecanismului Shimano. Aflați mai multe detalii pe Newscientist.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger