Slujbe ciudate pe care le poți avea la o companie spațială

0

SpaceX, compania privată a miliardarului Elon Musk, face angajări. Pe pagina de internet a companiei sunt aproape 200 slujbe disponibile; în prezent, compania are peste 3.000 de angajați.

 

dragon

 

Cele mai multe dintre locurile de muncă disponibile sunt pentru mai multe tipuri de ingineri, dar e loc pentru toată lumea, de la bucătari la designeri de costume spațiale sau pentru absolvenții de universitate.

Industria aerospațială este un mare angajator în SUA. Northrop Grumman are aproximativ 70.000 de angajați, iar Boeing are peste 170.000.

O parte dintre slujbele de la SpaceX sunt pentru cei care vor să lucreze pentru nava Dragon care transportă încărcături spre și dinspre Stația Spațială Internațională. În 2012, Dragon a devenit prima navă ne-guvernamentală care face transporturi în spațiu. În prezent, compania intenționează să trimită oameni cu Dragon în spațiu.

Iată care sunt cele mai surprinzătoare slujbe oferite de SpaceX:

Coordonatorul vizual trebuie să mențină zilnic imaginea sediului companiei. Acesta are îndatorirea de a alege mobila, decorul și a stabili alte detalii de interior.

Asistent de tehnician de macara este un alt job căutat de SpaceX. Pentru a obține acest loc de muncă trebuie să ai cel puțin doi ani de experiență pe macara și disponibilitatea de a lucra peste program. Angajatorul specifică faptul că pentru acest job nu trebuie să ai frică de înălțimi și trebuie să te descurci bine cu mâinile.

SpaceX are nevoie și de un ajutor general. Candidații pentru această slujbă trebuie să facă orice de la repararea mașinilor până la tâmplărie, de la operarea echipamentelor până la instalații sau schimbarea becurilor.

Designer de costum spațial este un alt job oferit de SpaceX care se pare că vrea propriile costume. Candidatul ar lucra cu echipa de pe Dragon și ar realiza, analiza și testa idei de costume.

Sursa: popsci.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger