Sistemul care îi plăteşte pe utilizatori să consume mai puţin curent electric

0

Lansat acum circa un an, serviciul Ohmconnect, disponibil momentan doar în California, nu doar că îi ajută pe oameni să economisească electricitate, ci le dă şi bani dacă folosesc mai puţin curent în perioade în care reţeaua electrică este nestatornică, scrie Wired.com. Prin intermediul lui, utilizatorii pot economisi între 50 şi 150 de dolari pe an în funcţie de consumul lor obişnuit de electricitate.

 

 

Utilizatorii care se abonează la Ohmconnect permit companiei să acceseze un contor “inteligent” instalat în locuinţele lor şi orice dispozitiv care este conectat la internet. De câteva ori pe săptămână, compania îi va alerta dacă există un supraconsum de energie, rugându-i să-l reducă pe al lor. Utilizatorii sunt plătiţi apoi pentru curentul pe care nu l-au folosit. Sistemul face reţeaua mai stabilă decât una convenţională, care are şi un impact mai mare asupra mediului.

În mod normal, California ISO, organizaţia care operează reţeaua electrică din statul american, estimează cam câtă energie va folosi fiecare consmator în diferite perioade de timp, iar atunci când prea mulţi consumatori depăşesc aceste estimări, trebuie activate şi alte uzine pentru a satisface cererea. Acest proces este costisitor, motiv pentru care companiile de utilităţi preferă să-i plătească pe oameni să folosească mai puţină electricitate decât să pornească uzinele. Aşa că achiziţionează curent electric nefolosit de pe pieţele de energie.

Ohmconnect monitorizează aceste pieţe de energie, iar când preţurile cresc, îi anunţă pe useri să amâne cu câteva ore pornitul maşinii de spălat sau al altor electrocasnice sau transmite un mesaj termostatului să oprească aerul condiţionat ori căldura preţ de o oră, pentru a vinde apoi energia economisită. Dacă folosesc mai puţină electricitate decât au estimat, câştigă bani pe care îi pot scoate prin PayPal sau dona unei organizaţii caritabile.

La nivel individual, nimeni nu ar reuşi să economisească îndeajuns de mult curent electric pentru a-l vinde pe pieţele de energie. Servicii ca Ohmconnect permit grupurilor mari de consumatori să-şi vândă energia la pachet. Ohmconnect îşi rezervă 20% din câştiguri.

 

Puteţi citi şi:

Platforma prin care oamenii vor dona electricitate nevoiaşilor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger