Singurul exorcist din Danemarca

0

Deşi Danemarca este, oficial, o ţară creştină, numărul credincioşilor danezi cu frică de Dumnezeu a scăzut masiv în ultima vreme, ceea ce a plasat ţara, crede Lars Messerschmidt, singurul exorcist din Danemarca, în topul Satanei. Publicaţia Vice l-a vizitat pe exorcist, care susţine că are agenda plină şi că a realizat sute de exorcizări până acum (nu-şi aminteşte exact numărul lor), în apartamentul său cu arhitectură gotică aflat într-unul dintre cele mai vechi cartiere ale Copenhagăi, Bredgade, pentru un interviu. Am selectat mai jos câteva din răspunsurile sale.

 

FOTO: Baijie Curdt-Christiansen

 

Am început în anii ’70. Atunci am început să observ tot mai multe manifestări fizice ale demonilor. Îmi amintesc o întâlnire de rugăciune în timpul căreia o femeie a fost aruncată în spate de ceva. Apoi cineva a strigat “Piei, Satană!” A funcţionat. Am început să văd multe lucruri şi aşa am devenit interesat.

(…) Poate dura ani de zile să exorcizezi o posedare adevărată. În momentul de faţă, agenda mea e plină pentru că apar mai multe posedări ca niciodată. Colegii mei spanioli mi-au spus că sunt foarte mulţi oameni în America Latină care au nevoie de exorcizare. Asta pentru că ei îmbină creştinismul cu credinţele locale străvechi. Acel cocktail religios e demonic.

(…) Oamenii apelează la mine pentru că sunt chinuiţi de demoni. De obicei, îi întreb pe pacienţi care sunt simptomele lor şi, după ce răspund, încerc să le pun un diagnostic, la fel ca un medic. E important pentru mine să-mi dau seama dacă e o problemă psihologică sau dacă persoana e într-adevăr posedată de un demon. (…) Avem metodele noastre [pentru a face această diferenţă]. Aplicăm diferite teste – cum ar fi un crucifix sau apă sfinţită. Demonilor nu le place nici una, nici alta. Îi rog pe clienţii mei să ţină crucifixul în mână şi, deseori, dacă sunt posedaţi de un demon, nu pot să facă asta. Îi stropim totodată şi cu apă sfinţită. Ieri, o clientă nici nu putea să se uite la crucifix. Am stropit-o cu nişte apă sfinţită şi a zis că i-a ars pielea.

(…) Exorcismul e o formă specială de rugăciune, una în care exorcistul îi comandă spiritului malefic să dispară, în numele lui Dumnezeu. În mod normal, el nu vrea. Aşa că totul se transformă într-o luptă, care uneori devine fizică. Poate da cu cineva de pământ. În asemenea cazuri, avem nevoie de bărbaţi puternici care să imobilizeze persoana. Din fericire, de obicei e mai puţin dramatic. După câteva minute de exorcizare, demonul pleacă iar persoana îşi reia viaţa din punctul în care a lăsat-o, fără să ştie ce s-a întâmplat.

(…) Papa ne-a aprobat organizaţia vara aceasta. Nu a aprobat profesia în sine. Exorciştii există de când Biserica. Mai demult, ocupaţia de exorcist era una izolată. De aceea s-a format această organizaţie: pentru a le da exorciştilor posibilitatea de se întâlni în fiecare an la o conferinţă. Organizaţia le oferă totodată oamenilor posibilitatea de a studia să devină exorcişti, fie într-o universitate din Vatican, fie într-una din SUA. Oricum, înainte de toate trebuie să fie preoţi.

 

Citiţi întregul interviu pe Vice.com.

 

Puteţi citi şi:

Un preot polonez spune că a primit sms-uri de la un demon după o exorcizare

Monumentul satanic care ar putea trona în faţa Capitoliului dintr-un stat american

Legende urbane care au speriat şi fascinat generaţiile

Legende urbane care au speriat şi fascinat generaţiile (partea a doua)


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger