Singurele remedii pentru mahmureală: cafeaua şi aspirina

0

Pînă acum s-a crezut că responsabilul pentru durerile de cap e acetilaldehida apărută în urma metabolizării alcoolului. Aceasta se transformă mai departe în acid acetic, care e considerat non-toxic.

Cercetătorii de la Thomas Jefferson University din Philadelphia au testat pe şoareci această ipoteză, stabilită de multă vreme ca dogmă, dar niciodată verificată.

Experimentul a demonstrat, în mod surprinzător, că de fapt vinovatul pentru mahmureală e acidul acetic. Durerile de cap nu au nici o legătură cu deshidratarea, aşa cum s-a crezut pînă acum.

Singurul remediu valabil pentru aceste dureri de cap e o combinaţie de cofeină cu anti-inflamatoare precum aspirina sau ibupofrenul.Acestea trebuie luate la cîteva ore, trei sau patru, după ingerarea primelor cantităţi mai mici de alcool. Cafeaua băută în acelaşi interval de timp cu alcoolul nu are nici un efect, pentru că atunci cînd nivelul de acetat e ridicat, cofeina a dispărut deja.

Foto: EPA

Citiți și:

Dietă cu alcool: Iubitul artistei Lady Gaga explică în prima sa carte cum a slăbit 18 kilograme consumând alcool în exces

Iluziile consumatorilor de alcool

Totul despre alcool: Băutura la români

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger