Singuraticul George, celebra țestoasă de Galapagos, a încetat din viață

0

Considerat ultimul supraviețuitor al unei subspecii de țestoase din Insula Pinta, Singuraticul George devenise simbolul insulelor ale căror floră și faună l-au ajutat pe Charles Darwin să dezlege o parte din puzzle-ul evoluției. George a fost găsit mort însă în Parcul Național Galapagos, fără să fi avut șansa reproducerii – lucru care i-a și atras porecla de ”singuratic.”

 

Vârsta lui George nu era cunoscută cu exactitate, însă era estimată undeva în jurul centenarului – nici măcar un record de vârstă pentru aceste țestoase gigantice, care la 100 de ani sunt încă în putere. Celebrul singuratic a fost găsit în 1972, iar de atunci îngrijitorii rezervației i-au tot adus potențiale partenere, pentru a duce astfel mai departe această rarissimă subspecie. Fărp noroc însă: dacă nu le-a ignorat, n-a reușit să le fecundeze. Doar două femele aduse din Wolf Volcano au produs ouă după întâlnirea cu uriașul țestos, însă niciunul dintre el nu s-a dovedit fertil.

George a fost găsit fără suflare ieri dimineață, cauza morții urmând să fie investigată. Populația de țestoase gigantice din Galapagos a fost decimată în urma sosirii oamenilor în aceste locuri, însă Fundația Charles Darwin încearcă să spele păcatele înaintașilor. Dacă în 1974 mai existau doar 3.000 de exemplare, astăzi trăiesc peste 20.000.

 

Sursa: The Independent

Foto: National Post


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger