Și totuși se mișcă! Întâlnire cu cei care pun pe roți mersul pe bicicletă

0

Joi, 5 iulie, la ora 18:00, Think Outside the Box și Asociația ROI continuă seria de întâlniri ”EROI dintre noi” cu cei care pun umărul la transformarea bicicletei. Din probă de curaj, în mijloc de transport firesc. Până nu demult, biciclistul era un erou al orașelor românești. Cine se aventura pedalând în trafic sau pe drumurile era privit fie ca un Don Quijote, fie ca un aventurier fără minte.

 

Câini vagabonzi, gropi, piste inexistente sau, în cel mai bun caz, impracticabile, șoferi grăbiți șția i agresivi, poluare din plin – doar câteva dintre morile de vânt cu care avea să se bată ciclistul român. ”Între timp, lucrurile s-au schimbat substanţial în bine. Maşinile păstrează de cele mai multe ori o bandă liberă pe partea dreaptă pentru biciclete sau scutere, uşile de la maşinile parcate pe stradă nu se mai deschid la fel de larg şi neanunţat şi nu mai contribuie la bine-cunoscutul zbor al biciclistului peste portiere. Oamenii se schimbă, oraşul se schimbă odată cu ei. Sunt semne slabe, totul e fragil, oamenii sunt neîncrezători, le e frică, însă, încetul cu încetul, din ce în ce mai mulţi încep să se convertească,” scrie Cosmin Popan de la Portocala Mecanică în retrospectiva ”Bicicleta. Lungul drum către recunoaștere.”

Vă invităm să stăm de vorbă cu unele dintre organizațiile care au făcut posibilă această schimbare și cu unii dintre cei care, din pasiune, i-au scos pe bicicliști din orașe și i-au ajutat să rescopere natura pedalând.

Alături de noi, vor veni în stupul ROI de pe Schitu Măgureanu nr. 45:

Marian Ivan – Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR)

Lena BateȘaua – Asociația Bate Șaua

Doina Titei – organizator Prima Evadare

Vladimir Iuganu și Cătălin Teodoru – Comunitatea Bicicliștilor din București

Cosmin Popan – Asociația Portocala Mecanică

Oana Deliu – Velo Bello

Corneliu Belciug – Green Revolution

Alex Manda – Biciclete Pegas

Mircea Crisbășan – Cycling Romania

Alex Boia – promotor independent al cicloturismului în România

Pentru că nu avem prea multe locuri, vă rugăm să confirmați prezența până joi dimineață, trimițând un mail pe adresa [email protected].

Vă așteptăm joi, să stăm de vorbă despre ce am făcut, ce facem și ce mai este de făcut pentru ca mersul pe bicicletă să-și reintre în drepturi!

Mai multe informații, pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger