Şi totuşi, mărimea contează. Cel puţin în anumite cazuri

0

În ciuda frazei liniştitoare “mărimea nu contează”, cel mai des asociată cu dimensiunile penisului, un studiu recent susţine că, atunci când vine vorba de prestaţia la pat, mărimea acestuia, totuşi, contează (dar, spune acelaşi studiu, numai în cazul anumitor femei şi al unui anumit tip de orgasm).

 

Studiul publicat în revista Journal of Sexual Medicine arată că femeile care au orgasme vaginale în mod frecvent declară că reuşesc să atingă mai bine acest punct culminant dacă bărbatul are un penis mai mare. Acelaşi lucru a fost remarcat şi în cazul femeilor care şi-au declarat preferinţele pentru sexul anal. Totuşi, variabilele întâlnite îi pun în dificultate până şi pe cercetători, care recunosc că totul depinde de preferinţe. Atât orgasmul feminin, cât şi mărimea penisului sunt subiecte fierbinţi pentru ştiinţă: încă se poartă discuţii aprinse dacă orgasmul vaginal şi cel clitoridian sunt sau nu fenomene diferite. Părerile sunt împărţite şi problema porneşte de la preferinţele femeilor, care variază şi de la senzaţiile diverse şi diferite descrise ca fiind caracteristice fiecărui tip de orgasm.

Complexitatea orgasmului feminin este o provocare pentru cercetători: potrivit prof. Beverly Whipple, de la Universitatea Rutgers, există femei care, în ciuda unor leziuni de coloană vertebrală care le lasă fără alte simţuri, pot trăi orgasme, deşi nervii care fac legătura între pelvis şi coloană nu mai funcţionează. Alte cercetări au descoperit că până şi banalele exerciţii pentru abdomen pot induce orgasmul unor femei. Unele studii, pe de altă parte, susţin că abilitatea de a avea orgasm vaginal este corelată cu o funcţionare psihologică mai bună a persoanei, o calitate mai ridicată a relaţiei şi o satisfacţie sexuală mai mare. Şi, spun psihologii, cu cât femeia devine mai repede (adică de cât mai tânără) conştientă de faptul că vaginul este sursa orgasmului feminin, cu atât va dezvolta mai bine capacitatea de a atinge astfel de orgasme.

Cercetătorul Stuart Brody, psiholog la Universitatea West Scotland şi coordonator al studiului despre importanţa mărimii penisului, a intervievat, alături de echipa sa, 323 de femei (multe tinere studente) pentru acest proiect. În discuţii, s-a luat în calcul o mărime medie a penisului între 14,9 centimetri şi 15,5 centimetri; ce a depăşit aceste dimeniuni a fost considerat peste medie, ce a fost sub ele, sub medie (mic). Din cele 323 de femei, doar 160 avuseseră orgasme vaginale şi destui parteneri sexuali încât să poată face o comparaţie în ceea ce priveşte mărimea. Din acestea, 33,8% au spus că preferă penisurile mai mari decât media, doar 6,3% şi-au declarat preferinţa pentru penisuri mai mici şi 60% au spus că nu dimensiunea a făcut diferenţa, în cazul lor. În urma interviurilor, a mai rezultat faptul că femeile care experimentaseră un număr mare de orgasme vaginale au conchis că mărimea contează la atingerea acestui punct culminant pentru ele. Totuşi, apreciază alţi cercetători, studiul ar trebui derulat pe un grup mult mai larg de femei, pentru a avea o validitate ştiinţifică demnă de luat în seamă.

 

Sursa şi mai multe detalii: Live Science

Foto: PlayasOnly

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger