Telefoanele pot fi si ele ecologice

2

Nu, nu… circuitele nu sunt din fir de canepa. Nici lentilele camerelor din coaja de ceapa ecologica ori display-ul din plastic reciclat. Cu toate acestea, exista si telefoane ecologice.

Fabricate cu multe componente din materiale reciclabile, la un pret competitiv si beneficiind de toate serviciile clasice, aceste telefoane sunt acum disponibile si in Romania.

Industria de telefoane mobile incepe sa puna accent din ce in ce mai mare pe produsele ecologice din materiale reciclabile. Nu e o moda, ci o necesitate.

Astfel, in locul metalelor grele precum plumbul, mercurul si cadmiul, sau al plasticului, care sunt in mod traditional folosite la fabricarea telefoanelor mobile, incep sa fie folosite tot mai mult materiale reciclabile de genul “bio-plasticului”, realizat din materiale naturale extrase din porumb.

De obicei, telefoanele mobile ecologice sunt mult mai simple din punct de vedere tehnic, dar aceasta simplitate are un scop precis, acela de a consuma cat mai putina energie. Totodata, in cazul acestor telefoane nu se mai folosesc manuale de utilizare si instructiuni tiparite pe hartie, acestea fiind livrate in format HTML.

Pe 20 noiembrie, a fost lansat si in Romania modelul Sony Ericsson Naite, care este realizat din plastic reciclat, are un incarcator cu un consum redus de energie si manual de utilizare in format electronic. Acesta este acum disponibil la preturi incepand de la 79 Euro (TVA inclus), impreuna cu un abonament Vodafone incheiat pe o perioada de 2 ani.

Parte a programului international GreenHeart™ dezvoltat de Sony Ericsson pentru promovarea unei atitudini ecologice responsabile, Sony Ericsson Naite este un produs inovator, conceput pentru a contribui la reducerea impactului negativ asupra mediului inconjurator.

Astfel, compozitia materialului din care este fabricat telefonul contine plastic reciclat in proportie de minim 50%. De asemenea, noul Sony Ericsson Naite este dotat cu incarcator cu un consum redus de energie, iar manualul de utilizare este disponibil in format electronic, in meniul telefonului, reducand cu peste 90% totalul necesar de hartie inclus intr-un pachet standard de telefoane mobile.

Compania Sony Ericsson a anuntat recent ca intentioneaza sa taie 20% dintre emisiile sale de carbon pana in anul 2015.

Chiar daca in Romania inca nu reprezinta o moda, un studiu realizat in SUA arata ca jumatate dintre clientii companiilor producatoare de telefoane mobile sunt atrasi de modelele mai ecologice.

Tags:2 comentarii

  1. Hmmm…telefoane ecologice….. ecologice ca aparat…dar v-ati pus problema cata energie consuma 1 minut de convorbire telefonica? Aici se vede “ecologismul”. Ce masinarie incredibila se pune in miscare pt ca sa vorbim 1minut despre ce am mancat aseara??? Scopul declarat al acestui site este de a schimba comportamentul…oare nu ar fi mai utile niste discutii despre cat folosim telefonul mobil…acolo se vede adevarata poluare…reducerea consumului de plastic si metale grele inc antitati mici sunt frectie la picior d elemn pe langa campaniile marilor companii de telefonie cu 500…1000….5000 de minute incluse!!!! Acolo este ingrijorarea! Ma opresc..pt ca si transmiterea unui mesaj lung consuma foarte multa energie! Da internetul polueaza!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger