Şi cartuşele se reciclează…

2

Poartă un mesaj trist şi violent, dar iată că pot fi transformate într-un obiect util şi paşnic, totodată: este vorba despre 2.500 de cartuşe rătăcite, recuperate din zone de vânătoare din Liban şi “reciclate” de către studioul de design L.E.FT, pentru a deveni… o casă pentru păsări.

 

 

Cei doi fondatori ai studioului, Makram el Kadi şi Ziad Jamaleddine, sunt absolvenţi ai Universităţii Americane din Beirut. Ei au folosit, pentru a-şi transforma conceptul în realitate, cartuşe adunate din diverse zone de vânătoare din Liban (unde se pare că acest tip de „material” se găseşte din belşug, deşi vânătoarea a fost interzisă oficial de stat în 1994). Cartuşele au fost plasate unul câte unul pe structura ovoidală, cu ajutorul unor sudori şi meşteşugari locali.

 

 

Casa pentru păsări astfel obţinută vrea să atragă atenţia, spun creatorii săi, asupra incertitudinii vieţii în vreme de război şi este, totodată, un paradox artistic al naşterii şi morţii (începutul şi sfârşitul fiecărei vieţi). Obiectul este expus, în prezent, chiar în Beirut şi autorii săi speră să transmită un mesaj puternic celor care încă mai cred că gloanţele pot fi o soluţie.

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger


2 comentarii

  1. al dracu gloante … acelea sunt cartusele ramase…. glontul este varful care pleaca spre tinta … lol … think outside the box !

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger