Shell vrea gazele de șist din China

0

Shell va investi 1 miliard de dolari pe an pentru exploatarea vastelor resurse de gaze de șist din China, a anunțat reprezentantul din China al gigantului petrolier, care a făcut publică strategia agresivă de extindere a companiei pe cea mai mare piață energetică din lume.

 

 

Întrebat dacă firma va respecta planul de a investi 1 milion de dolari pe an în gaze de șist, Lim Haw Kuang a spus: “Da, da, da”, adăugând că o eventuală modificare va fi făcută doar în sensul creșterii acestei sume.

Se estimează că țara asiatică deține cele mai mari rezerve de gaze neconvenționale, care pot fi exploatate dor prin fracturare hidraulică, o tehnologie nouă, dezvoltată în America de Nord și intens contestată de ecologiști, care susțin că metoda provoacă daune de mediu iremediabile.

Shell plănuiește, de asemenea, să construiască o rafinărie și un complex petrochimic de 12,6 miliarde de dolari în estul Chinei, un proiect care ar deveni cea mai mare investiție străină în China.

Compania este cel mai mare investitor în sectorul energetic din China, dar are competiție serioasă din partea Exxon, Total, BP și Chevron.

Sursa: Guardian

Foto: Flickr/Pogorita

 

Puteți citi și:

Coaliția pentru Mediu cere deputaților să susțină interzicerea fracturării hidraulice

Comunitatea din Bârlad: Vă rugăm să cooperați pentru interzicerea exploatării gazelor de șist

Exploatarea gazelor de șișt. “Goana după aur”: Războiul secret al conturilor grase cu oameni mici

Exploatarea gazelor de șist II. “Goana după aur”: Riscuri? O poluare potențială nu e o dramăLeave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger