Shell nu se dezice: 200.000 de litri de petrol revărsaţi în Marea Nordului

2

Shell a lansat o declaraţie în care a anunţat că un accident survenit la una dintre platformele sale petroliere din Marea Nordului, Gannet Alpha, situată la 180 de kilometri de Aberdeen, Scoţia, a condus până acum la deversarea a circa 208.000 de litri de petrol.

Compania olandeză descrie dezastrul ca fiind “semnificativ” – în primul rând pentru ea, având în vedere planurile sale de a fora în zona arctică a Statelor Unite. “Ne pasă de mediu şi regretăm producerea acestei scurgeri”, a declarat directorul tehnic al activităţilor de eplorare şi producţie ale Shell Europa. Exemplele din trecut nu par însă să susţină această afirmaţie. La începutul lunii, un raport al ONU expunea ororile poluării generate în regiunea nigeriană Ogoniland de producţia de petrol din ultimii 50 de ani, în timp ce, cu o zi înainte, Shell îşi asuma oficial răspunderea pentru două scurgeri mari de petrol din localitatea Bodo, situată în regiunea mai sus amintită. Accesaţi linkurile de mai jos pentru mai multe detalii.

Sătenii din Delta Nigerului se luptă cu Shell la Haga

ONU: Igienizarea Deltei Nigerului va dura 30 de ani

Shell şi-a asumat răspunderea pentru scurgerile de petrol din Nigeria

Sursa: Tree Hugger

Foto: shannonkringen

 


2 comentarii

  1. Exagerarea a presei, se face caz numai ptr. ca e subiect bun, un fel de Golful Mexic in Europa. Intr’adevar a avut loc o scurgere de petrol la una din platformele de productie, in nici inntr’un caz de amploarea de care pomeniti dumneavoastra in articol. Si daca tot ce ati facut a fost sa preluati din alte ziare, nu ar strica sa va documentati inainte.

  2. Pingback: Shell a oprit scurgerea de petrol din Marea Nordului după 10 zile

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger