Share/like and sign in pentru Parcul Natural Văcărești

1

Dragă locuitor al capitalei, În București există un spațiu verde care se întinde pe o suprafață de 190 de hectare, din cartierul Berceni până în Vitan, lângă lacul Dâmbovița, în “groapa” Văcărești. Dacă, din întâmplare, te afli în zonă, urcă-te pe digul care o înconjoară și privește în zare. O să ai surpriza de a vedea o “deltă” în miniatură: canale, lacuri, stuf, sălcii, totul acoperit de zvon de păsări ciudate. Vei simți mirosul naturii autentice care a pus treptat stăpânire pe o zonă industrială, prăfuită și gri.

 

vacaresti

Un grup de inițiativă alcătuit din oameni de știință, activiști și personalități media, coordonați de Asociația Salvați Dunărea și Delta, și-a propus să declare această zonă, Parc Natural Urban. Există toate argumentele în sprijinul acestei idei: acolo trăiesc peste 40 de specii de păsări protejate de legislația românească și europeană. Specialiștii care au evaluat zona au descoperit și vidra, specie protejată, animal extrem de sensibil și discret, semn că avem de-a face cu o zonă naturală autentică.

Pe baza acestor dovezi, Academia Română și-a dat acordul pentru transformarea zonei în Parc Natural! Poți descărca avizul primit precum și studiul de fundamentare, aici.

Pentru a ne îndeplini obiectivul, mai avem nevoie de avizul Primăriei Sectorului 4. Primarul Piedone trebuie convins că aria despre care vorbim nu poate fi altceva decât Parc Natural Urban, nu cartier rezidențial din sticlă și beton sau teren de golf așa cum probabil se spera. Pentru acest lucru am demarat o campanie de informare și o petiție pro Văcărești pe care te rugăm să o semnezi. Poate fi găsită pe pagina de Facebook a Parcului Natural Văcărești, aici: Semnează petiția! Intră, dă like/share și sign in!

Parcul Natural Văcărești ar putea deveni primul parc natural urban din România și printre cele mai mari din Europa (în Praga, de exemplu, sunt în număr de 88!). Adică, un fel de Muzeu Antipa, dar viu. O Casă a Naturii (inversul urâtei Casei Poporului) între blocurile comuniste și mall-urile capitaliste. Poate deveni locul autentic și sălbatic unde poți veni la plimbare, la școală, la bird watching, sau pur și simplu unde poți vedea cel mai frumos apus din București. Și asta fără să te coste nimic.

Pentru început însă trebuie să ne convingem aleșii că dorim acest lucru. În acest demers avem sprijinul Ministerului Mediului și al Schimbărilor Climatice și al comunității științifice din România (prin Academia Română). Ne mai lipsește semnătura Primarului Piedone ca să putem merge mai departe. Nu ne va fi ușor, însă nu ne vom lăsa până nu-l vom convinge de utilitatea celui mai mare proiect de conservare a naturii din București din ultimii 24 de ani!

Îți multumim pentru sprijin și te vom ține la curent pe contul de Facebook și pe www.salvatidelta.ro despre mersul campaniei noastre. Și nu uita, când ai drum în zonă, urcă pe dig și ia o pauză de 30 de minute privind la spectacolul naturii autentice.

Sursa: Asociația Salvați Dunărea și Delta


Un comentariu

  1. Pe dracu numai parcuri, parcuri, parcuri – aici se fura cei mai multi bani, si-au golit buzunarele , au papat banii de la UE pentru Delta adevarata si acum au gasit iar sa-si umple buzunarele iar de la UE Rusine ce trebuie sa vedeti si sa spuneti ce este corect bagati capul in nisip …Nu avem scoli, nu avem spitale, nu avem camine pentru batrani, copii, nu avem gradinite, nu avem fabrici si uzine, nu avem cultura, demolam muzee. cinematografe, se fura ca in condru de toti care au fost sau sunt la putere, avem minciuni, avem manipulari la tv, avem copii desculti, avem copii, batrani care nu un mancat o banana, avem tarani care nu au apa, lumina, avem persoane cu dezabilitati care nu au cine sa le urce carucioarele sa poata vedea si ei cum mai este aerul, avem analfabeti, avem batrani fara dinti in gura pentru ca nu au bani sa se ingrijeasca de sanatatea lor, avem ordonante peste ordonante, avem un leu la slarii, pensii si pe urma avem impozit inzecit de ramanem cu salariul, pensia mai mica decat am avut-o, avem caini care de foame mananca si ei copii, avem politicieni carora le imfloreste contul si le rasar proprietati ca ciupercile dupa ploaie, avem manipulatori, asa zisi mediatori care ne mint “frumos” pentru ca ne cred prosti, avem prosti care ne cred prosti, avem apa la genunchi pentru ca nu avem caldura , oprim caloriferele sa facem economie, NOI AVEM NIMIC SI NU AVEM DE TOATE !!!!!…… a salvat cumva Ministerul mediului si Liviu Mihaiu Delta, AU SALVAT DELTA adevarata ????

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger