Sfidarea ca dialog

0

Stimate domnule deputat Ioan Oltean,

Vă ascult cu uimire. Retorica dumneavostră depăşeşte manualele PCR de comunicare publică. Nu este vina dumneavoastră. Este vina istoriei!

de Ionuţ Codreanu


Vă invidiez pentru prezenţa în studioul TVR Info. Chiar vă ascult. Vă înţeleg stânjeneala. E greu când un jurnalist citează corect revendicările unor demonstranţi dintr-o piaţă a României. Câteva ponturi pentru dumneavoastră, ca să vă corectaţi viitoarele apariţii publice:

 

  1. Dialogul social nu se rezumă doar la grupuri reprezentative din Piaţa Universităţii. În piaţă sunt oameni din tot spectrul social. Cei mai mulţi nu sunt reprezentaţi. Aţi auzit de Sindicatul şomerilor sau al Copiilor cu părinţi în străinătate? Dacă nutriţi la un dialog sincer cu cei din piaţă, trebuia să mergeţi la biroul senatorial din teritoriu. De asta există deputaţi şi senatori, cu circumscripţii şi birouri subvenţionate, în toată ţărişoara. Pentru ca parlamentarii României să fie în contact cu cetăţenii, cu alegătorii. Dacă parlamentarii au lipsit de la muncă în ultimii ani, nu este culpa oamenilor care urlă în piaţa publică.
  2. Când admiteţi că Guvernul României a iniţiat primul dialog, la 3 ani de la investire, sunteţi în offsaid. Practic, este un autodenunţ. În ultimii anii aţi deturnat fonduri. Vă rugăm respectuos să restituiţi toate diurnele şi fondurile alocate pentru desfăşurarea activităţii parlamentare. Aţi fost nişte puturoşi şi nişte ageamii. Rapoartele dumneavoastră de activitate sunt lovite de nulitate.
  3. Aşa a apărut cosorul. Zis al lui Moceanu, pentru că aşa îl chema pe inventatorul lui. El are două părţi: una lemn-oasă şi una fer-oasă (citiţi Cel mai iubit dintre pământeni al lui Marin Preda. O să aibă sens.) Discursul dumneavoastră, domnule Olteanu şi stimaţi complici (indiferent de partid, aspiraţii şi idei), este o reprezentare sublimă a părţii lemn-oase din tot ceea ce înseamnă astăzi dialog social sau contact cu cetăţenii.

Nu ne mai insultaţi cu prezenţele şi discursurile dumneavoastră. Sunteţi goi, sunteţi nuli şi sunteţi depăşiţi. Sunteţi lemn-oşi.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger