Sfârșitul evoluției: Creierul uman și-a atins limita

0

Oamenii au inventat penicilina, navele spațiale, computerele și chiar inima artificială. Care este următorul pas pentru inteligența umană?

Unii cercetători spun că acesta e capătul drumului și că inteligența umană și-a atins maximul, astfel că e imposibil ca oamenii să fie mai deștepți de atât.

Ei spun că pentru a fi și mai inteligenți, oamenii au nevoie cantități foarte mari de energie și oxigen, ceea ce e imposibil de furnizat.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au analizat structura creierului și au calculat câtă energie consumă celulele creierului uman.

“Am demonstrat că celulele creierului trebuie să consume energie pentru a funcționa, această nevoie este destul de solicitantă pentru a limita performanța și a determina designul”, explică Simon Laughlin, profesor de neurobiologie.

Creierul trebuie să coreleze informații din mai multe surse, iar o asemenea cerere de energie înseamnă că există o limită a informațiilor pe care le putem procesa.

Alți cercetători susțin că rețeau de fibre a creierului care leagă diferite zone nu se poate îmbunătăți. Ei au descoperit că cei mai inteligenți oameni au cea mai bună rețea, mesajele fiind transmise foarte repede dintr-o parte în alta a creierului.

Rețelele ar avea nevoie de cantități foarte mari de energie suplimentară pentru a fi mai eficiente. Dar, este imposibil așa ceva, deci este imposibil să fim mai deștepți.

Foto: Flickr / knezeves

Sursa: Daily Mail


 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger