Sexul te poate omorî

0

Activitatea fizică bruscă, precum alergarea sau sexul, poate crește semnificativ riscul de atac de cord, mai ales în rândul celor care nu au activitate fizică în mod normal, arată un studiu citat de Reuters.

Doctorii știu de multă vreme că activitatea fizică poate cauza probleme cardiace, dar noul studiu ajută la cunatificarea acestui risc, spune dr. Issa Dahabreh, de la Centrul Medical Tufts din Boston, autoarea studiului.

Echipa de cercetători a analizat 14 studii despre relația dintre exerciții fizice, sex și riscul de atac de cord sau moartea cardiacă bruscă – un ritm letal al inimii care face ca inima să înceteze circulația sângelui.

Ei au descoperit că oamenii au un risc de 3.5 ori mai mare de a face atac de cord când fac exerciții comparativ cu cazurile în care nu au activitate fizică. De asemenea, aceștia sunt de 2,7 ori mai expuși riscului de a face atac de cord când fac sex sau imediat după.

Perioada în care există acest risc este, însă, mic. “Acest risc crescut este valabil o scurtă perioadă de timp – 1-2 ore – în timpul și după activitatea fizică sau sexuală”, spune, la rândul său, cercetătoarea Jessica Paulus.

De aceea, riscul la care este expus un individ de-a lungul unui an este, totuși, mic. “La 10.000 de oameni, sesiunile săptămânale de activitate fizică și sexuală ale unui individ sunt asociate cu o creștere de 1-2 cazuri de atac de cord pe an”, spune aceasta.

Recomandarea cercetătorilor este ca cei care nu au activitate fizică și sexual regulată trebuie să înceapă treptat un program și să creasca intensitatea activității în timp.

Foto: Flickr / pixajen

Citiți și:

Nimfomania și creierul

Mâncăruri pentru o mai bună prestație în pat

Antrenamentele corpului și minții tratează oboseala cronică

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger