Sexul lui Dumnezeu provoacă un scandal politic în Germania

2

Nemții, în special conservatorii, își pot pierde ușor umorul sau simțul relativității cînd vine vorba de mărci sacre. Una dintre acestea e Dumnezeu, pe care ministra Familiei din Germania l-a emasculat recent.

Ministra Familiei, Kristina Schröder, politiciană conservatoare altfel, a trîntit-o chiar în perioada Crăciunului: Dumnezeu nu are gen. Afirmația ei, făcută într-un interviu pentru Die Zeit, i-a enervat pe colegii ei din Uniunea Creștin Democrată și pe bavarezii din Uniunea Social-Creștină.

Limba germană are trei articole hotărîte care indică genul: der, masculin, die, feminin și das, neutru. Kristina Schröder a spus în interviu că Dumnezeu ar putea fi precedat de oricare dintre cele trei articole, că ar putea fi cel mai bine precedat de das, de dragul neutralității.

Cîțiva miniștri și parlamentari s-au declarat șocați de intervenția colegei lor. Norbert Geis, parlamentar, a spus că: Dumnezeu ne-a fost revelat ca tată al lui Hristos și ar fi bine să rămînă așa. Christine Haderthauer, o importantă politiciană bavareză, a spus că e foarte trist cînd copiilor li se răpesc, în numele corectitudinii politice, imaginile puternice care sunt atît de importante pentru imaginația lor, Dumnezeu Tatăl fiind una dintre acestea.

Se pare că Germania conservatoare tolerează o femeie cancelar, dar nu mai mult de atît – numărul unu în Univers nu poate fi decît bărbat. Purtătorul de cuvînt al Angelei Merkel, presat să ia o poziție în această problemă, a spus că dacă crezi în Dumnezeu, genul nu contează, oricum i te-ai adresa lui Dumnezeu, rugăciunile vor fi auzite.


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger