Sexul face bine sănătăţii: câteva beneficii mai puţin cunoscute

0

O viaţă sexuală activă şi sănătoasă contribuie la menţinerea sau creşterea încrederii în sine, reduce stresul şi contribuie la binele psihic şi emoţional al persoanei, susţine psihologul Linda De Villers, specializată în terapie sexuală şi autoare a cărţilor “Love Skills” şi “Simple Sexy Food”.

 

 

Potrivit lui De Villers, există mai multe beneficii ale sexului asupra sănătăţii organismului uman, unele deja foarte cunoscute, dar altele mai puţin ştiute de publicul larg. Spre exemplu, un studiu recent a concluzionat că sexul reduce durerile de cap (migrenele). Alte studii au arătat că sexul ajută femeile să intre în travaliu, atunci când se apropie termenul să nască. Mai mult, pentru unele femei însărcinate şi care nu au avut orgasm intern niciodată, al doilea trimestru al sarcinii este o perioadă bună să experimenteze asta pentru prima oară, dat fiind că există un aflux mai puternic de sânge în regiunea pelviană şi acest aspect ajută la declanşarea orgasmului. Documentarul „Orgasmic Birth” a demonstrat că unele femei au orgasm chiar în timpul naşterii şi, mai mult decât atât, femeile care nasc într-o atmosferă senzuală (mângâiate, excitate sau chiar cu un orgasm) sunt mai puţin supuse riscului de a suferi de depresie post-natală.

Blamat de unele voci, sexul în timpul menstruaţiei ajută, de fapt, spun specialiştii, la reducerea durerilor menstruale. Sărutul, la rândul său, este bun pentru stimularea fluxului de salivă din cavitatea bucală. Bărbaţii care fac sex de două ori pe săptămână au un risc cu 45% mai redus de a suferi un atac de cord, comparativ cu cei care fax sex o dată pe lună sau mai rar, au concluzionat, în urma unui studiu, cercetători de la New England Research Institute. Sexul săptămânal sau de două ori pe săptămână este un aliat pentru sistemul imunitar al organismului, pentru că creşte cu o treime nivelul anticorpilor (imunoglobulina A), arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Wilkes (SUA). Muşchii pelvieni sunt tonifiaţi cu ajutorul sexului, ceea ce previne probleme precum incontinenţa urinară sau probleme ale organelor din zona pelviană. Din nou, bărbaţii care ejaculează de cel puţin cinci ori pe săptămână prezintă un risc foarte scăzut de cancer la prostată, arată o cercetare realizată de National Cancer Institute. Dar, ca să profităm de toate aceste beneficii, specialiştii ne cer un singur lucru: sex protejat şi responsabil.

 

Sursa şi foto: Discovery

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger