Sexiștilor le plac femeile cu sînii mari

2

 Se întîmplă foarte rar ca un studiu să-i înfurie și pe sexiști și pe feministe. Dar un astfel de studiu a fost publicat recent în revista Archives of Sexual Behaviour și a stîrnit deja reacții vii pe Internet.

 

 

Studiile anterioare legate de preferințele bărbaților pentru diversele tipuri de sîni încercau să analizeze rolul evoluționist al acestui tip de atracție. Rezultatele arătau că preferințele bărbaților sînt împărțite, fără a li se găsi o logică.

În această ultimă cercetare, au fost selectați 361 de bărbați albi din Londra, cărora li s-au arătat imagini 3D rotitoare cu corpuri de femei de cinci tipuri. Aceștia au marcat imaginile care li se păreau cel mai atractive și au completat teste care le evaluau atitudinile sexiste și tendințele de a obiectifica femeile.

Sînii de mărime medie au fost notați ca fiind cei mai atractivi (32, 7%), urmați de sînii mari (24, 4%) și de cei foarte mari (19, 1%). Preferințele pentru acest din urmă tip de sîni erau asociate cu tendințe sexiste, de multe ori obiectificatoare în mod ostil.

Teoreticiene feministe au interpretat acest studiu ca o confirmare a ideii că unele standarde de frumusețe fizică sînt create pentru a le domina pe femei. Bărbații cărora le plac femeile cu sîni mari au considerat inacceptabilă asocierea dintre preferința lor și sexism.


2 comentarii

  1. “Bărbații cărora le plac femeile cu sîni mari au considerat inacceptabilă asocierea dintre preferința lor și sexism.” (ceea ce e de inteles) nu e deloc echivalent cu faptul ca sexistii ar fi fost infuriati de acest studiu, asa cum se intelege din subtitlu. Si in fond, de ce ar fi?!

  2. Intr-o societate in care esteticul e din ce in ce mai important, sanii par a alcatui, mai presus decat hainele de ultim racnet si coafurile nonconformiste, cel mai bun accesoriu de care poate dispune o femeie

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger