Sex cu dusmanul. Cu dezlegare de la rabin

9

Agentele Mossad tocmai au primit dezlegare la sex cu teroristii, scriu ziarele israeliene. Vestea, anuntata de rabinul Ari Shvat, expert in studii juridice si specializat in interpretarea legislatiei ritualice este, de fapt, rezultatul reinterpretarii unor texte sacre ale iudaismului.

Dezlegarea data de rabinul Shvat a fost publicata in studiul intitulat “Sex interzis pentru securitatea nationala”, realizat de catre Institutul Tzomet, o organizatie non-profit israeliana specializata in analizarea raporturilor dintre religie si modernitate si in adaptarea inaltei tehnologii in folosul respectarii codexului juridic evreiesc halakha, relateaza Deutsche Welle.

Intr-un interviu, Ari Shvat a tinut sa sublinieze ca una dintre cele mai importante porunci in iudaism este salvarea poporului evreu – dar ca, in schimb, adulterul sau crima nu sunt permise in cazul in care scopul final este salvarea unei singure persoane.

Pe de alta parte, absolvirea de pacatul preacurviei nu se face in cazul in care relatia amoroasa nu se concretizeaza intr-o culegere de informatii care pot duce la capturarea inamicului sau consolidarea securitatii nationale a Israelului, a explicat rabinul. Autorul studiului mai precizeaza ca pentru aceasta “arma” sunt de preferat agentele necasatorite si care, eventual, au antecedente licentioase.

Relatiile sexuale extra-conjugale nu sunt incurajate – dar rabinul Shvat a gasit o solutie si pentru situatia in care agenta secreta este maritata: intru binele natiunii, cei doi ar trebui sa divorteze inaintea comiterii adulterului, urmând ca, ulterior, sotul incornorat sa o ceara din nou de sotie.

Pretul salvarii natiunii, a explicat Ari Shvat,  poate fi chiar si tragedia individuala a adulterului. Shvat nu a facut, in schimb, nici o referire la libertati sau interdictii de natura sexuala in cazul agentilor barbati.

Directorul Institutului Tzomet, rabinul ortodox Yisrael Rozen, a sustinut punctul de vedere al colegului sau, precizand, totodata, ca nu se asteapta ca “agentele Mossadului sa vina sa se consulte cu un rabin” inaintea unei misiuni.

Tags:9 comentarii

 1. Super-yupee, recunosc, sunt terorist si stiu unde se afla Bin Laden.
  Mi-am lasat telefonul si adresa la adminul site-ului.
  Allahu Akbar!

 2. Hehe… au gasit o noua modalitate de a-si inmulti neamul: in cazul in care agenta ramane cu burta la gura din cauza “strangerii de informatii”, normal, copilul va avea nationalitatea mamei. Dupa cum se stie arabii sunt destul de productivi, si uite-asa “ai nostri” ajung mai multi decat “ai lor” :))
  Curve, curve, dar cu patalama in regula, direct de sus!

  P.S. Mi-a placut faza cu divortul si recasatoria. Tare!

 3. Care este sursa acestui articol? @ Valisa, sunt sigur ca tu habar n-ai ce-i cu americanii, cei cu evreii. Nici nu stii de ce ii urasti, dar ai citit niste aberatii pe net si acum iti dai cu parerea. Ai cunoscut personal amercani sau evrei? Ma indoiesc, si ma indoiesc ca ai ceva cunostinte legate de islam, pentru a putea face o comparatie reala. By the way, Isus era evreu, apostolii erau evrei, Fecioara Maria era evreica, plus 50% din crestinism este doar o interpretare a iudaismului. Again, nu cred ca ai habar.

  • Da au fost evrei, iar mai inainte au fost maimute, sau poate au fost izgoniti din paradis… Chestia e ca unii au evoluat si au devenit cercetatori care incearca sa salveze lumea de la autodistrugere iar altii isi aduc aminte cum era cand catarau munti dupa porunci false scrise pe pietre. Culmea e se pare, “cataratorii” gastiga mereu si continua sa dea legi precum cea de mai sus, sau cea a pensiilor.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger