Serviciul PayPal a depus, din greşeală, 92 de cvadrilioane de dolari în contul unui utilizator

0

Cu toţii l-am folosit sau măcar am auzit de el – serviciul PayPal, o modalitate de plată pentru achiziţionarea unor produse sau de a primi bani din altă parte, mai simplu decât printr-un transfer bancar, spre exemplu. Însă numai o dată se poate întâmpla ca un norocos (temporar norocos, de fapt) utilizator al acestui serviciu să se trezească mai bogat cu o sumă greu şi de pronunţat, darmite de imaginat.

 

 

Chris Reynolds (SUA) este uilizator al serviciul PayPal şi primeşte extrase lunare de cont, prin email. Într-o bună zi, verificând acest extras, a descoperit că este posesorul sumei de 92,233,720,368,547,800 de dolari (mai scurt spus, peste 92 de cvadrilioane de dolari), în condiţiile în care, în mod normal, Chris avea un „trafic” de aproximativ 100 de dolari prin contul său, în fiecare lună (îşi foloseşte contul pentru a cumpăra şi a vinde diverse obiecte pe eBay). Fireşte, Chris a crezut că este ziua cea mai norocoasă din viaţa lui.

Dar, destul de repede, serviciul PayPal a realizat că a făcut o eroare şi a mutat cvadrilioanele din contul lui Chris, deşi acesta promisese că, dacă banii rămân la el, îi va folosi pentru a plăti datoria naţională a Statelor Unite ale Americii. Această datorie este de aproape 17 cvadrilioane de dolari (în creştere, este drept), aşa că lui Chris i-ar fi mai rămas destui bani de buzunar pentru vreo câteva vieţi trăite fără probleme. Reprezentanţii PayPal au recunoscut eroarea şi au apreciat faptul că şi utilizatorul a înţeles că a fost vorba de o greşeală şi nu de un cadou. Drept mulţumire, s-au oferit să facă o donaţie în numele lui unei cauze caritabile – în mod sigur, însă, nu o donaţie de ordinul cvadrilioanelor.

 

Sursa şi foto: Geek


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger