Senatul Belgiei a aprobat eutanasierea şi în cazul copiilor

0

La sfârşitul săptămânii trecute, Senatul Belgiei a aprobat, cu 50 de voturi pentru şi 17 împotrivă, extinderea legalităţii eutanasierii şi în cazul copiilor. Legea urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, apoi se va întoarce în Senat, pentru votul final, însă se pare că nu există un curent politic puternic împotriva legii, deci votul final va fi, cel mai probabil, tot unul favorabil.

 

 

Eutanasia în cazul minorilor este cea mai liberală lege aprobată vreodată în lume, notează publicaţia Tempi, mai ales pentru că nu impune o limită de vârstă minimă; astfel, şi un copil de cinci ani poate solicita să fie eutanasiat, dacă se dovedeşte că suferă de o boală insuportabilă din punct de vedere fizic, dacă este într-o fază terminală a unei boli incurabile, dacă părinţii săi sunt de acord şi dacă o evaluare psihiatrică atestă că minorul are discernământul necesar pentru a face solicitarea privind eutanasierea.

„O nouă formă de barbarie”, spune un grup de medici belgieni despre această lege, pe site-ul euthanasiestop.be. „Copiii bolnavi nu se gândesc ei singuri, spontan, la eutanasiere, aşa că nu era necesară această lege; acum, valoarea vieţii unui copil are un preţ stabilit de adulţi. (…) Suntem profund întristaţi şi îngrijoraţi de evoluţia legii privind eutanasia în Belgia. Cetăţenii noştri se lasă încurajaţi să ceară şi să obţină un sfârşit al vieţii medical şi nu înspre a cultiva şi arăta adevărata compasiune pentru cei bolnavi”, notează site-ul amintit, citat de publicaţia italiană.

Mai multe detalii puteţi citi aici.

 

Sursa şi foto: Tempi

 

Puteţi citi şi:

Iniţiativă fără precedent: Belgia se gândeşte să aprobe eutanasia în cazul copiilor

Belgia: Cresc cazurile de eutanasiere a pacienţilor cu diverse suferinţe

Impresii din Belgia, ţara cartofilor prăjiţi, unde totul se întâmplă peste două săptămâni


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger