Senatorii americani: Războiul împotriva drogurilor nu îşi poate justifica cheltuielile uriaşe

1

Senatorul democrat Claire McCaskill a spus că, după o investigaţie de un an realizată de o subcomisie a Senatului american, “devine tot mai clar că eforturile noastre de a ţine în frâu comerţul cu narcotice din America Latină au fost în mare parte un eşec”. Raportul vine la o săptămână după ce o comisie înfiinţată de foşti lideri mondiali a ajuns la aceeaşi conluzie.

Senatul american nu a găsit nici o dovadă care să ateste că miliardele de dolari cheltuite pe războiul împotriva drogurilor reduc cu adevărat cantitatea de narcotice ilegale care pătrund în Statele Unite. “Risipim banii contribuabilior pe o problemă fără ca măcar să ştim care sunt rezultatele”, s-a pronunţat Claire McCaskill, preşedinta subcomisiei care a întocmit noul raport. “Cred că am risipit o sumă uriaşă de bani”, a întărit şi Bruce Bagley, care studiază eforturile anti-drog din SUA şi conduce catedra de studii internaţionale de la Universitatea din Miami.

“Efortul a avut un efect coroziv asupra fiecărei ţări pe care a atins-o”. Administraţia Obama nu este însă de acord cu concluziile raportului. Oficialii de la Casa Albă spun că eforturile în creştere ale Statelor Unite în lupta împotriva narcoticelor ocupă foarte mult din timpul personalului însărcinat cu securitatea naţională al preşedintelui Obama, chiar dacă adună puţine titluri de ziar sau audieri la Washington. Aflaţi mai multe aici.

Sursa: npr.org

Foto: Flickr/isafmedia

 


Un comentariu

  1. Pingback: Conferinţă de presă: Un război fără învingători – 50 de ani de prohibiție a drogurilor

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger