Semințele modificate genetic ale Monsanto au dus la dezvoltarea unor super-viermi rezistenți la pesticide

0

Monsanto a devenit un gigant al industriei biotehnologiei datorită semințelor pe care le produce. Semințe care au fost modificate genetic pentru a rezista și chiar produce ierbicide și pesticide.

 

Semințele de porumb și soia modificate genetic ale Monsanto s-au răspândit atât de mult în ultimele două decenii încât s-a dezvoltat un nou soi de super-buruieni care rezistă chimicalelor. Astfel, agricultorii americani nu au de ales decât să cumpere semințele Monsanto pentru a se întrece cu natura.

În prezent, Agenția de Protecția a Mediului din SUA (EPA) a lansat o investigație asupra unui tip de porumb al Monsanto care produce pesticidul natural Bt. “Există dovezi care ne dau motive să ne îngrijorăm cu privire la dezvoltarea rezistenței insectelor la chimicalele din porumb”, se arată într-o declarație a EPA.

Viermii expuși la toxinele din porumb au devenit, se pare, imuni la acestea, înmulțindu-se o colonie de super-viermi care se vor întinde în toată partea de centru-vest din SUA.

În acest timp, Monsanto a lansat un nou tip de porumb care conține pesticidul Bt, care, pentru prima dată, va fi marketat ca produs proaspăt și nu ca ingredient pentru alimente procesate. Deși Whole Foods a refuzat să-l comercializeze, Walmart își face provizii de porumb modificat genetic pe care îl va vinde fără a-l eticheta.

Iar Monsanto se străduiește să țină lumea în întuneric. Compania a cheltuit recent 4,2 milioane de dolari pentru a opri o inițiativă legislativă din California care cerea etichetarea produselor alimentare care conțin ingredient modificate genetic. 91% dintre americani vor etichetarea acestor produse.

Sursa: thinkprogress.org


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger