Secretul unei diete de succes: Să mesteci fiecare înghițitură de 40 de ori

0

Cu cât mesteci mai bine mâncarea, cu atât vei mânca mai puțin, confirmă cercetătorii chinezi. Asta înseamnă că mamele au dreptate din nou să-și bată copiii la cap să mestece mâncarea, deși ele o fac dintr-o grijă exagerată ca cei mici să nu se înece.

Oamenii de știință chinezi au făcut un experiment cu ajutorul a 16 bărbați slabi și 14 bărbați obezi. Voluntarii au primit câte un mic dejun chinezesc care constă în plăcintă cu carne de porc, iar masa a fost înregistrată video pentru a număra de câte ori mestecă participantii. Fiecăruia i s-a dat aceeași porție.

După cum intuiau, cercetătorii au observat că bărbații obezi au mestecat mai puțin fiecare înghițitură. Deși dimensiunea înghițiturii era asemănătoare cu cea a celor slabi, bărbații obezi au consumat, în final, mai multe calorii decât ceilalți.

Cercetătorii de la Harbin Medical University au încercat, apoi, un alt experiment. I-au chemat pe voluntari înapoi în laborator și le-au servit la micul dejun câtă plăcintă de porc puteau mânca. Dar, într-o zi le-au cerut să mestece fiecare înghițitură de 15 ori, iar în altă zi – de 40 de ori.

Concluzia arată că, indiferent că era vorba de un om slab sau obez, aceștia au consumat cu 12% mai puține calorii când au mestecat mâncarea de 40 de ori.

Foto: Flickr / avlyz

Sursa: MSNBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger