Secretul ruşinos al New Yorkului: copiii înfometaţi

1

New York e o metropolă în care se rulează miliarde de dolari; cei mai bogaţi oameni din America locuiesc sau îşi fac afacerile acolo. Dar prosperitatea nu e molipsitoare, indiferent de cît de aproape eşti de centrul ei; cifre recente raportate de Children’s Defense Fund arată că în New York, la fiecare 17 minute, un copil se naşte în cea mai cruntă sărăcie.

10,5% dintre new-yorkezi trăiesc în mizerie, cîştigînd mai puţin de jumătate din limita de jos a sărăciei, care e apreciată pe undeva pe la 21000 de dolari pe an pentru o familie de 4 persoane. 400 000 de metropolitani, dintre care 118 000 de copii, suferă de subnutriţie pentru că nu îşi permit o masă pe zi. Cele mai mari cantine sociale oferă şi cîte 2000 de mese pe zi, dar toate cantinele la un loc nu reuşesc să susţină nici pe departe numărul de flămînzi din oraş.
Mulţi dintre săracii new-yorkezi sunt tineri care au avut, ani de zile, joburi bune şi starea economiei le-a măturat, luîndu-le şi banii puşi deoparte, casele şi asigurările medicale. O soluţie temporară a acestei crize ar fi suprataxarea milionarilor, dar există deocamdată o puternică opoziţie politică la această idee.

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger