Secretul celui mai scump ceai din lume: excrementele de panda

0

După apă, ceaiul este cea mai consumată băutură din lume, fiind extrem de diversificată în întreaga lume. Mai nou, excentricii pot testa descoperirea unui specialist chinez în științele naturii: infuzia din excremente de urs panda. Acesta este cel mai scump ceai din lume, prețul pentru o jumătate de kilogram fiind de 69.000 de dolari.

Inventatorul acestei poțiuni, profesor la Universitatea Sichuan din Chengdu, crede că atracția principală a băuturii este aroma bogată. De asemenea, se spune că fecalele de panda au proprietăți medicinale, fiind folosite în combaterea cancerului.

”Urșii panda au un sistem digestiv foarte deficitar, astfel încât absorb doar 30% din ceea ce consumă. Asta înseamnă că excrementele lor sunt bogate în fibre și substanțe nutritive. Asemenea ceaiului verde, bambusul conține un elemente care poate preveni cancerul și care poate amplifica proprietățile anticanceroase ale ceaiului, folosit ca fertilizator,” explică An Yanshi.

În ciuda prețului, se estimează că noul ceai se va vinde mai bine decât Zhu Ye Qing, ceaiul verde cu cel mai ridicat preț de până acum. Ba mai mult, inventatorul intenționează să intre în Cartea Recordurilor, atâta vreme cât a strâns până acum aproape cinci tone de excremente de panda, pentru fabricarea băuturii sale.

 

Sursa: Bornrich.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger