Seceta face fructele și legumele mai gustoase

0

Seceta care vântură recoltele americane din luna iunie încoace și care ar urma să țină până în octombrie a urcat prețurile la porumb și amenință cu criză alimentară la nivel global. Cu toate acestea, specialiștii în agricultură au găsit și efecte pozitive ale fenomenului care a impus stare de dezastru natural în State: seceta face pepenii mai dulci, cepele mai pișcătoare și ardeii mai picanți.

 

Flickr/burgundavia

 

Cu cât castraveții, roșiile, pepenii, piersicile și strugurii conțin mai multă apă, cu atât sunt mai durdulii și mai suculente, scrie Time.com. Însă, în același timp, apa diluează aroma legumelor; fructele și legumele mai mici și mai puțin suculente recoltate de fermierii americani în sezonul acesta prezintă un gust mult mai concentrat. De fiecare dată când este secetă, explică pentru revista americană un profesor de horticultură de la Universitatea din Wisconsins-Madison, Irwin Goldman, compușii aromatici devin mai dominanți și sunt produși în cantități mai mari de către plante, iar gustul devine mai înțepător.

Ardeii roșii picanți, de exemplu, produc mai mulți alcaloizi, în special capsaicină, care acționează împreună cu receptorii de căldură de pe limbă pentru a da gustul picant pe care îl cunoaștem cu toții. Alte legume a căror aromă se intensifică pe vreme uscată sunt sfecla, ceapa și usturoiul. Astfel de ponturi sunt bune pentru bucătari, restaurante și consumatori, care se pot folosi de ele pentru a beneficia de arome cu care nu sunt obișnuiți.

Aflați mai multe detalii pe Time.com.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger