Se poate si fara cianura? Balkan Mineral and Mining a depus un nou proiect de exploatare a aurului in Bulgaria, dupa ce vechiul a fost suspendat

4

Saptamana trecuta, ministrul mediului din Bulgaria, Nona Karadjova, a suspendat procedurile proiectului de exploatare a aurului in Krumovgrad. Discutiile in jurul proiectului se tot poarta de cativa ani, dar fara rezultate pana acum. Cererea de suspendare a procedurilor de exploatare a fost facuta de Balkan Mineral and Mining, o companie controlata de compania Metale Pretioase Dundee din Canada. Cererea a venit ca o urmare a respingerii definitive in justitie a cererii de exploatare cu cianura a unei alte companii de-ale lui Dundee, Chelopech Mining, in localitatea Chelopech.

Se pare ca dupa noile planuri, aurul nu va mai fi procesat in Bulgaria, avand in vedere ca Dundee Mining si-a cumparat facilitati de prelucrare a aurului in Namibia.

Noul proiect este unul mai mic decat cel care intentiona sa foloseasca cianura in exploatare. Investitia se estimeaza undeva la 100 de milioane de dolari, cu 50 de milioane mai putin decat vechiul proiect.

Proiectul prevede o exploatare a 800.000-1 milion de tone de minereuri de aur pe an. (M.Cs.)

Foto: Reuters

Tags:4 comentarii

  1. Pingback: Bulgáriában nem engedélyezik a ciános kitermelést » Think Outside The Box

  2. Mitica David on

    Ne vaicarim ca va cade dropul de sare peste noi si nu santem in stare sa ne organizam a.i. sa anulam contractul de concesionare .Propun sa se costituie un ong. cu avocati din Ungaria pentru a gasi solutia anulari contractului si tragerea la raspundere a celor care l-au semnat si desecretarizarea acestuia ca sa stie tot poporul care sunt cozile de topor ce au crezut ca se vor inbogatii ruinand milioane de romani.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger