Se poate prezice viitorul cu ajutorul Twitter-ului?

1

Departamentul de Apărare al Statelor Unite vrea noi instrumente IT pentru a analiza “mormane” de text nestructurat, bloguri și postări pe Twitter în încercarea de a-i ajuta pe analiștii militari să prezică viitorul și să ia decizii mai rapide.

 

Căutarea face parte dintr-un program al Biroului pentru Cercetări Navale, denumit “Data to Decisions”, al cărui scop este de a crea un sistem open source care să unească diferite instrumente care colectează, administrează și fac legături între seturi de date.

Odată cu anunțarea programului, instituția americană a declarat  că e nevoie de algoritmi pentru a prezice evenimente, a combina diferite forme de informare și a oferi context pentru evenimentele în desfășurare.

Mai concret, Departamentul de Apărare caută metode de prezicere a viitorului monitorizând Twitter-ul, bloguri și știri și determinând “frecvența contactelor dintre noduri și grupuri”. Pe măsură ce rețelele au devenit mai mari și mai complexe, cercetătorii au o dificultate în a monitoriza comportamentul grupurilor. Programul mai presupune și descoperirea rețelelor ascunse în alte rețele și identificarea felului în care informația și banii circulă într-o comunitate.

Programul mai constă și în analiza datelor incomplete din domenii precum agricultură, vreme, sol și indicatori demografici și economici pentru a descoperi modele. De asemenea, specialiștii vor să descopere modalitățile prin care grupurile operează, plecând de la valorile și credințele declarate. Unul dintre grupurile menționate sunt teroriștii.

Foto: Eric Fischer / Flicker


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger