Se nasc tot mai puține fete la nivel global

0

Imaginați-vă cum ar arăta Statele Unite ale Americii dacă toate fetele și femeile din țară ar dispărea, s-ar evapora de la mesele în familie, din birouri, din toate magazinele și de pe autostrăzi. Același număr de femei, aproximativ 160 de milioane, lipsește la nivel global. Acestea nu sunt răpite, ci nu s-au născut.

Astăzi, în China se nasc 120 de băieți la 100 de fete, potrivit estimărilor americane. Raportul dintre nașterile de fete și de băieți este distorsionat și în India, unde se nasc 108 băieți la fiecare 100 de fete, precum și în Coreea de Sud, cu 110 băieți născuți la 100 de fete.

Dezechilibrul există și în părți din Asia și Europa de Est, unde raportul distorsionat traversează granițe religioase, culturale și lingvistice. În Armenia, Azerbaidjan și Georgia, spre exemplu, există 115, 117 și, respectiv, 111 băieți la 100 de fete. Există dovezi și că se nasc foarte mulți băieți și printre asiaticii care trăiesc în SUA.

Datele se găsesc în cartea jurnalistei din Beijing Mara Hvistendahl, “Selecția nenaturală: A alege băieții fetelor și consecințele unei lumi pline de bărbați”, în care abordează cauzele “crizei” de femei.

Foto: Flickr / storyvillegirl

Sursa: Time MagazineLeave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger