Se întâmplă în România: Delfinii eșuați sau lebedele prinse în gheață, la voia sorții din lipsa banilor

1

Măricica este un pui de arici salvat de pe un șantier de construcții din Constanța; stătea ascunsă sub o dală de beton, iar muncitorii i-au deranjat habitatul. De atunci, Măricica s-a pus pe picioare, a crescut și a devenit mascota echipajului pentru salvarea animalelor sălbatice aflate în dificultate a organizației nonguvernamentale Oceanic Club; ariciul este unul dintre numeroasele exemplare de animale sălbatice salvate de membrii echipajului, dar, din cauza problemelor financiare, Măricica și alte suflete ca ea ar putea rămâne la voia sorții.

Oceanic Club are nevoie urgentă de resurse, atât pentru întreținerea animalelor aflate încă sub tratament, cât și pentru a putea continua activitățile de intervenție și salvare.

Cel mai mic pacient al echipei de intervenții este un pui de lăcar, căzut din cuib. Acesta a fost readus la viață de veterinari și eliberat din nou, apoi. Nu toate animalele au șansa să se reîntoarcă în libertate. Membrii echipajului au salvat un pelican comun cu aripa fracturată care a suferit amputarea parțială a aripii din cauză că avea fractură deschisă, iar rana era cangrenată. El nu mai poate zbura vreodată, dar este găzduit la microrezervația de la Delfinariul din Constanța alături de grupul de pelicani.

Un alt rezident de la Oceanic Club este un uliu șorecar, care avea o aripă fracturată cu rană deschisă și cangrenată. El nu mai poate zbura în condiții normale, dar este sănătos și îngrijit la centrul Oceanic până se va găsi o clinică veterinară care să îi implanteze o tijă metalică, pentru ca pasărea să zboare din nou.

În unele cazuri membrii echipajului de intervenții sunt nevoiți să facă eforturi foarte mari pentru a salva un animal în dificultate. Pentru a salva un pui de marsuin a fost nevoie ca voluntarii să care cu brațele câte 350 de litri de apă de mare mai multe zile la rând, la fiecare 12 ore. Cei mai mulți dintre pacienți sunt, însă, pescărușii și delfinii, cel mai recent caz fiind cel al unui delfin adult din specia Delphinus delphis (delfin comun) eșuat viu în zona Vama Veche.

Echipajul de intervenții al Oceanic Club este principala structură specializată care poate interveni în cazurile de delfini eșuați vii, lebede prinse în gheață iarna, țestoase afectate de incendii ale stufărișului și altele, dar și-a anunțat public suspendarea din cauza lipsei de fonduri. Potrivit reprezentanților Oceanic Club, aceștia au nevoie urgentă de resurse, atât pentru întreținerea animalelor aflate încă sub tratament, cât și pentru a putea continua activitățile de intervenție și salvare.

Foto: Oceanic Club


Un comentariu

  1. Dacă sunteți abonat Orange, puteți susține demersul nostru trimițând un mesaj SMS cu textul DELFIN la numărul 8830. Astfel donați 3 (trei) euro (toate taxele sunt incluse) pentru desfășurarea acestui program.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger